ÉLETMÓDVÁLTÓ MOTIVÁCIÓ A MANIKŰRÖSNÉL – A Szomszéd Lánnyal

2018 november 30. Marton Éva

Képzeljétek, ma délután manikűrösnél voltam…. Nyugalom, nem erről fogok írni nektek, hadd magyarázzam meg, hogy jön a manikűr az egészséges táplálkozáshoz.

 

Fontos témát hoztam mára.

 

Enikővel – akihez évek óta járok kéz-és lábápolásra – sokat szoktunk beszélgetni a szépülő szeánszok alatt. Ő dolgozik persze, én szépülök.

 

Mindketten ismerjük egymás gyerekeit, neki is van két gyermeke, két fia. Még nyár végén – látva a látványos fogyásomat – panaszolta el nekem, hogy bár ő nem akar fogyni (sőt inkább hízna pár kilót) a tízéves kisfia elkezdett kikerekedni. Nyomasztotta Enit, hogy ahogy őt felnőttként is piszkálják, mondván „hú, de vékony vagy, biztos beteg vagy!”, majd a kisfiát azzal bántják, hogy „hú de kövér vagy, beteg vagy?”…

 

A piszkálódás csak az egyik oldala a dolognak – magyarázta nekem Eni. Az is aggasztotta, hogy a kisfia nem érezte jól magát a bőrében. Szorítja a nemrég vett farmer, kifejezetten pocakot eresztett. Teljesen sokkolta, hogy a kicsi annyit nyom a mérlegen, mint ő.

 

Ekkor kezdtünk el az egészséges táplálkozásról beszélgetni. Elmondtam neki, hogy nem vagyok szakember vagy szakértő, de bevált praktikákkal, jótanácsokkal, motivációs ötletekkel szívesen segítek neki. Elmeséltem, hogy az én lányaim is már salátát majszolnak, ha mozizunk, hogy lecseréltem a zsírós túrót light-ra, hogy a „natúr” joghurtból sem mindegy milyet vesz, és megmutattam neki mennyi cukor van egy „100% gyümölcsé” néven forgalmazott termékben.

 

Elmeséltem, hogy én hogy csináltam, Mit-Mikor-Mennyit ettem, és milyen egészséges nassolnivalókat fedeztem fel, ami talán beválik nekik is.

 

Azt mondtam Eninek, hogy szerintem nem szabad egyik napról a másikra megvonni az addig imádott „mérgező” nasikat, inkább lassan, de biztosan alternatívát kell mutatni a kisfiának.

 

Első lépésként megmuttatta neki Eni a képeket, amiket átküldtem, hogy lássa a gyermek, mennyi cukrot eszik meg egy müzliszelettel, dobozos narancslével vagy ketchup-al. Megegyeztek, hogy nem kap pénzt iskolabüfére, helyette egészséges nasikat visz magával.

 

Hozzá kell tenni, hogy Eni egy szerető, de helyesen szigorú, következetes anyuka, és nagyon jó a kapcsolata a fiaival, így könnyen meg tudta győzni a kisfiát, hogy min kellene változtatni.

 

Persze jöttek a negatív kommentek az iskolában az anyukáktól, hogy „miért kínzod a gyereket”, „miért nem vehet csokit az iskolabüfében”, „ne sanyargads szegényt”. Eni persze elmondta, hogy nem gondolja sanyargatásnak, hogy cukormentes lett az üdítő vagy sokmagvas a kenyér a szendvicshez, és nem vesz kólát meg gumicukrot napközben a gyerek a büfében…

 

Megmondom őszíntén, magamból kiindulva (gyerekkoromban betegesen vágytam a csokoládéra), nem gondoltam volna, hogy Eni ilyen rövid időn belül sikerrel jár. És itt érkeztünk vissza a cikkem elejére.

 

Képzeljétek, ma délután manikűrösnél voltam. Eni azt mesélte, hogy a kisfia elmondhatatlanul boldog, nemrég vigyorogva jött ki a fürdőszobából, miután leszállt a mérlegről, és mosolyogva szaladt anyukájához, a kis ujjacskáival mutatva, hogy HÁROM kilót fogyott. A nadrág kényelmes, és ma már együtt nézik a termékek hátoldalán a hozzáadott cukor mennyiségét, és együtt kocognak az én zenémre, ha nem zuhog az eső 😊

 

Elmondhatatlanul boldoggá tesz, hogy segíthettem egy picit Eninek és a családjának!

 

Ha szeretnél te is motivációt gyűjteni, vagy beszélgetni velem, akkor most az ingyenes, fél órás online tanácsadásomon megteheted, amennyiben az első jelentkezők között vagy! Kattints ide: 

  https://etelem.hu/online-tanacsadas-szakertoinkkel/  

Puszi, Éva

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza