MŰTÉT A SÚLYCSÖKKENTÉSHEZ – TE BEVÁLLALNÁD?

2018 november 22. Marton Éva

Megosztó cikk következik, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ti elmennétek bármilyen műtétre, hogy lefogyjatok? Gondolok itt ezekre a gyomorszűkítő izékre.

 

Nem tudom pontosan hogyan működnek ezek, csak ismerősöktől – és persze a médiából – hallok róla, hogy gyomorgyűrű, meg bypass, meg hasonló műtéti eljárással fogynak néhányan.

 

Nos, ha engem kérdeztek, amennyiben szembe jött volna egy ilyen lehetőség amikor negyven kilóval több voltam, akkor abban az esetben elgondolkodtam volna egy ilyen műtéten, ha

 
  • # garantálják, hogy semmilyen szövődmény nem lesz
  • garantálják, hogy hosszútávon ugyanúgy, vagy jobban működik majd a szervezetem,
  • garantálják, hogy ez egy egészséges, természetes megoldás, és
  • garantálják, hogy nem halok bele a műtétbe.
 

Hát, azt hiszem, egy ilyen műtét előtt ezek közül egyet sem garantálnak. Mindannyian tudjuk, hogy komoly kockázat bármilyen műtét, és a fenti esetek lehetőségét számba kell venni.

 

A bypass műtét illusztrációja

 

Van egy idézet, miszerint:

  „El kell felejteni, hogy mindenkit megmenthetnek, aki ebbe a kórházba kerül. Az ember halandó. Az ember egyszerűen nem bír ki mindent. És a sebész se.” (Richard Hooker)  

Hmmm…

 

Tudjátok az a furcsa, hogy egy-két ismerősömmel beszélgettem, akik átestek ilyen műtéten, és gyakorlatilag ugyanazt a diétát csinálják a beavatkozás után, amit én csináltam műtét nélkül. Vagyis nem attól fogynak, hogy történt egy műtét, hanem attól fogynak, hogy tudatosan odafigyelnek a három M-re: Mit, Mikor, Mennyit esznek.

 

Dehát én ugyanígy fogytam 40 kilót! Akkor minek a műtét? Komolyan nem értem. Azért kell a műtét, mert ha nincs erő betartani a diétát, a műtét után ott a fenyegetettség, hogy komoly bajod lesz? Vagy rosszul leszel ha többet eszel? Vagy miért?

 

Őszinte leszek. Ha nem találok egy jó módszert a fogyásra, teljesen véletlenül, én ma is százhúsz kiló lennék, vagy még több, hiszen nekem egyetlen trendi diéta sem vált be. Megértem teljesen a lelki okát annak, ha valaki végső kétségbe esésében a műtét mellett dönt, csak azt nem értem, hogy nem fél a fenti kockázatoktól?

 

Szerintem ha van olyan bátor, hogy kés alá fekszik, akkor biztos vagyok benne, hogy lenne elég ereje egy tudatos diétát is végigcsinálni.

 

Úgy gondolom, én szerencsés helyzetben voltam, mert nagyobb volt a műtéttől való félelmem, mint amennyire zavartak a plusz kilók lelkileg.

 
Coming Soon
Total Votes : 31
 

Ami pedig a legfontosabb: nem kell éhezni egy jól felépített diéta alatt. Ha az első, 1-2 hétig tartó tisztító szakaszon túl tud lendülni az ember, utána változatosan lehet enni, és olvadnak le a kilók. Nem egy – nem két példa van az ismerőseim, barátaim körében, akik 10-20-30  kilókat fogytak. Ismerek olyat is, aki 70 kilót fogyott. Műtét nélkül.

 

Egy szónak is száz a vége, ne hozzatok elhamarkodott döntést, nem biztos, hogy nincs más kiút, csak egy természetellenes beavatkozás!

 

Szívesen beszélgetek veletek az Ételem.hu új ingyenes online tanácsadásán, a december 3-ai héten! A konkrét időponthoz figyeljétek weboldalunkat, valamint facebook oldalunkat!

 

Ha nekem sikerült, nektek is fog! 🙂

 

Puszi, Éva

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza