FOGYÁS NEGYVENEN TÚL: NEM KÖNNYŰ, DE NEM IS LEHETETLEN KÜLDETÉS!

2018 november 15. Szalontai Ildikó

Ildi, a lelkiismeretes bioboltos cikkírónk őszinte vallomása következik, aki saját magán kísérletezik a termékekkel, amiket aztán ajánl. 30 kg-os fogyása után most újra felvette a harcot a mérleggel! Pontosabban, még harcolni sem kellett… 

 

Az elmúlt években – köszönhetően talán az életkoromnak, a hormonális változásoknak, a kicsit kevesebb sportnak vagy a kicsit lazább étrendnek – sikerült 8-10 kg-t visszaszednem. (Az átlag negyvenes nőhöz  képest még így sokat sportolok és nagyon tudatosan étkezem.) Korábban 96 kg-ról fogytam le  57 kg-ra, de ez már nem célom: sokan mondták, hogy túlságosan lefogytam és nyúzottnak néztem ki. Bevallom, kicsit én is rozogának láttam magam 57 kg-val. Azóta pedig még teltek az évek, tehát azt a soványságot nem szeretném elérni, az embernek csak a ráncait erősíti, ha túl vékony.  60-62 kg-val viszont most nagyon elégedett lennék. De sajnos a mérleg nem ezt mutatta: 73 kg-nál beton-mód beállt. Cseréltem már többször elemet és mérleget is, megtanultam úgy ráállni, hogy a lehető legkisebb számot mutassa. Persze ha kapaszkodom a mosdó szélébe, egész szép számokat tudok varázsolni. 😀

 

Az utóbbi 1-2 évben azt láttam, hogy bármit csinálok, nem mozdul lefelé a mérleg. 1-2 kg-t nagy nehezen sikerült magamról leküzdeni, de nagyon hamar visszajött. Már kezdtem megőrülni, kerülni a mérleget és úgy éreztem, hogy egyszerűen az a módszer, étkezés és sport mennyiség, ami régebben remekül működött, most egyáltalán nem hat nákam. Korábban sok 40-50 éves hölgy vásárlómtól hallottam ugyanezt, és mindig próbáltam kideríteni, mi lehet az, amit nem vallanak be nekem, hol csúszik hiba az étrendbe. Nem akartam hinni nekik, hogy egyszerűen nem tudnak fogyni. Erre megtapasztaltam én is ezt a jelenséget…

 

Végső kétségbeesésem határán voltam, ez a 10 kg komolyan keserítette a hétköznapjaimat, ami tudom, hogy nem annyira normális, de egy több, mint 30 kg-t fogyott ember lelkivilága, mérleghez és tükörhöz való viszonya nem egy átlag emberével azonos.

 

És ekkor érkezett a megoldás, a megváltásom Bio Gabi Slim Flash étkezést helyettesítő termékével az Ételem.hu szeptemberi szakértői találkozóján. Itt kaptuk mindannyian ajándékba és Gábor is nem tudja, hogy milyen jót tett velem!

 

Korábban próbáltam már látszólag hasonló, napi étkezések egy részét helyettesítő turmixporokat, de gyomorfájást, hányingert és hatalmas pattanásokat kaptam azonnal, már az első adagtól.  Ami nem is csoda – tekintve, hogy sem kazeint, sem a szóját nem bírom. Úgyhogy 1 adag elfogyasztása után elajándékoztam mindegyiket. Egyébként sem tudtam elképzelni, hogy a reggelim egy turmix legyen. Mardosó éhségem miatt soha nem tudtam kihagyni a reggelit, sőt figyeltem is, hogy bőséges és változatos  legyen, ahogy sokan javasolják.

 

A szakértői találkozó napján vacsorára ittam az első adagot, növényi tejjel és egy kis vízzel, és szerettem az ízét azonnal. Kicsit hiányzott az étkezés hagyományos formája, de lelkesen kitartottam. Gabi azt mondta, hogy a kontrollcsoport napi 2 turmixxal nagyon szép eredményeket ért el. Másnap reggel újra turmixot ittam, meglepően jól esett. Ebédre a szokásos ételt fogyasztottam, ami kb. 500-600 kcal, vacsorára újra jött a turmix. Napközben egy kis alma, karalábé, sárgarépa volt a kiegészítés. Kb. 2-3 nap után teljesen megszoktam és megszerettem a turmixot a reggeli és vacsora helyett. Elég is volt bőven, elmúlt az éhségem. Néha fél banánt turmixolok bele, ilyenkor vízzel higítom. Máskor teszek bele fagyasztott bogyós gyümölcsöket, botmixerrel pürésítem.

     

Íme az eredények:

 

A hasamon nem volt sok zsír, de egy kis makacs zsírpárna az alsó részén azért megtalálható volt rajtam, plusz a derekamon egy kis kapaszkodó. 🙂  Ez tűnt el elsőként, néhány nap után. Aztán a combom, fenekem lett kisebb, és a hátamon, a lapockámnál az a bizonyos makacs zsírpárna vett tőlem búcsút. Körte-típus vagyok, nálam a comb-fenék zsír és narancsbőr volt nagyon-nagyon makacs. Ráadásul nehézkes, lassú mozgású vagyok tőle, könnyen vizesedik a lábam.

 

Kb. 1 hónapja iszom a Slim Flash-t, és eddig 5 kg-t fogytam vele, ráadásul látványra sokkal többet. Szerencsére centiben is lemértem: a derekam 4 cm-rel, a combom 5 cm-rel, a csípőm 5 cm-rel lett karcsúbb. A lábam vizesedése teljesen megszűnt, ami azt eredményezi, hogy könnyebb a sport, a futás, túrázás és minden mozgás.

 

Egy barátnőm épp ma ezt írta:  „Nagyon jó cucc a Bio Gabi-féle, már fogytam vele 2-3 kg-t (épp ma egy hete vette), de látszatra lekarcsúsodtam tőle.” Együtt jártunk crossfit edzésre reggel 6-ra, kemény csaj, velem egykorú és neki is roppant nehezen mennek a kilók. Van olyan vásárlóm, aki már 50 felett van, és egyáltalán nem tud fogyni, neki is nagyon bevált a Flash. És még sok-sok elégedett fogyasztóval találkoztam az elmúlt 1-2 hétben. Mosolyogva, boldogan jönnek a bioboltomba a hölgyek és viszik a következő adagot. Az, hogy másnak is ugyanolyan jól hat, mint nekem, még jobban megerősít. De igazából látom és érzem a hatását magamon, úgy mint eddig semmi másnak. A termék a legjobb barátom lett, szeretettel nézek a dobozra mindig és örömmel iszom minden nap. 🙂

 

Nekem nagyon fontos az is, hogy tápláljam, a szükséges tápanyagokkal minél inkább természetes módon lássam el szervezetemet (mondhatnám, hogy szakmai “ártalom”, de inkább pozitív következmény), de a Flash nekem ezt maximálisan megadja. Szeretem a valódi, nem mű ízeket, a korábbi, más gyártók hasonló célt szolgáló termékei émelyítően édesek és mesterséges ízvilágúak voltak számomra, egyszerűen nem csúsztak le. Ezt viszont egyszerűen imádom!

   

A non plus ultra nekem ízben az, amikor meglepem magam egy epres vagy mangós kókusztejből készült ivójoghurttal és azzal keverem a Flasht. Egy kis vizet adok hozzá. Az nekem egy csoda, egy desszert! A kis gránátalma-magokért pedig megőrülök, úgy szeretem.

 

Meg sem állok a kitűzött célomig!

  Ildi nem csak a Flash-t, hanem a pizzát is nagyon szereti 🙂 Olvasd el az ínycsiklandozó receptjét itt:  
PIZZA-VARÁZSLAT OTTHON: KÉSZÍTSD EL EGÉSZSÉGESEN!
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza