HA ÉPP NEM ÁLLATOKAT GYÓGYÍT, AKKOR TEREPLOVAGOL

2018 szeptember 11. Dr. Saufert Gyula

Állatorvosunk, Dr.Saufert Gyula tényleg az állatok szerelmese! Elég csak megnézni a fotóit (én még órákig tudnék tallózni a különböző állatos képei között), és elolvasni a vele készült interjúnkat. Minden gazdi ilyen szakemberre szeretné bízni a kedvencét! Jó a Pilisben élőknek, hiszen legkedvesebb “állati dokink” Pilisvörösváron fogadja a különféle állatokat. A szerkesztő voltam, most pedig ismerd meg te is közelebbről szakértőnket! 

  1. Mutatkozz be maximum 5 mondatban!  

Állatorvosként dolgozom saját állatorvosi rendelőmben Pilisvörösváron már több, mint 25 éve. Sikerült ez idő alatt egy lelkes és szakértő kis csapatot magam mellé állítani (állatorvosok, asszisztens, kutyakozmetikus), akik mindent megtesznek a házi kedvencekért. Eközben sokat fejlődött a rendelő méretben és felszereltségben egyaránt. Tóth Gáborral való megismerkedésem után az egészséges életmód, táplálkozás is előtérbe került az életemben. Azóta Gáborral baráti és üzleti kapcsolatban vagyunk (mint könyveinek kiadója).

  2. Mi a szakterületed és miért pont ezzel foglalkozol?  

A kedvenc állatok gyógyítása, a betegségmegelőzés az, amivel legszívesebben foglalkozom, különösen a sebészet áll hozzám közel. Külön ortopédiai szakrendelést és ortopédiai/traumatológiai vizsgálatokat/műtéteket is végzünk.

 

Az állatorvos társaságában még a kutya és a macska is jól megférnek egymás mellett! Gyula társaságában Folti és Cirmi látható.

 

3. Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

Az állatorvosi vonalon azt, hogy egyedül egy kicsi, egyszemélyes bérelt rendelőből indulva kialakítottam a mai igényeknek megfelelő, jól felszerelt, több állatorvosos saját rendelőmet, ahol az általános állatorvosi feladatok mellett speciális ellátást is tudunk vállalni (pl. ortopédia).

 

A másik sikernek könyvelném el, hogy Gábor kiadója lehetek, és az E-mentes övezet mindkét kötetével a Libri eladási listák csúcsán is szerepeltünk.

 

4. Mit jelent számodra az egészséges életmód?

 

A legfontosabb, hogy mind a munkában, mind a szabadidő alatt jól érezzem magam, ne legyenek olyan időszakok, amikor ki kell állni a munkából vagy a család életéből betegség, fáradtság vagy bármi egyéb miatt.

 

Állati kollekció: kedvenc dokink Vöri, Lala és egy bagoly békés együttlétében

 

5. Te mit teszel azért, hogy egészségesebb legyél? És mit nem? 🙂 

 

Nagyon odafigyelünk a táplálkozásra, igyekszünk követni Gábor javaslatait. A vegetáriánus étrendet követjük, bár egy-egy vendégségben becsúszik néha egy kis csirkehús vagy halétel. Saját kertünk van, így sok saját zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk (ezek természetesen akár a bio minősítést is megkaphatnák, mivel bio kertészkedést folytatunk). Figyelünk nem csak arra, hogy mit, hanem arra is, hogy hogyan eszünk. Gondolok itt az étkezések előtti vízivásra, az étkezések között nem nassolunk, este későn nem eszünk (persze ez a napi munkaidő végétől is függ…:(  )

 

A mozgásban mindig előnyben részesítettem azokat, amiket a szabadban lehet végezni, hetente többször kocogok, vagy a közeli erdőben sétálunk a kutyáinkkal. És a rekreáció számomra legfontosabb eleme a heti 2-3 alkalommal végzett tereplovaglás.

Ezt a képet nézegetve bárki könnyedén átérezheti, mi a szépsége Gyula legkedvesebb hobbijának

 

6. Melyik a kedvenc cikked az Életem.hu-n?

 

Nehéz kérdés…nagyon sok cikket szeretek, talán ami most a legérdekesebb az új könyvünk kapcsán is (Kiút az allergiából) az alábbi Tóth Gábor tollából: Az allergia és intolerancia már népbetegség? Azért is fordítok külön figyelmet most ennek a témának, mert következő cikkemben az ember és a kutya allergiái közötti hasonlóságokról és eltéréseikről is szó lesz. Nem ritka eset, mikor a gazdi a parlagfű allergiától tüsszögve hozza kutyusát allergiás bőrgyulladással….

 

7. Hol tudnak Téged elérni az érdeklődők?

 

A vorosvariallatorvos@gmail.com címen, egyéb infókat pedig a vorosvariallatorvos.hu oldalon találnak.

 

+1. Mivel töltöd a szabadidődet, van más is, ami lelkesít a hivatásodon, az egészséges életmódon kívül?

 

Említettem a lovaglást, ami nem csak egy mozgásforma, hiszen a Pilis erdeiben és mezőin való lovaglás mentálisan is teljesen kikapcsolja az embert, számomra ez a feltöltődés. Alkalmanként terep- és távlovas versenyeken is indulunk. Ez a sport télen sem maradhat el, de ilyenkor síelni is elmegyünk, ami szintén fantasztikus kikapcsolódás. Az utazást is nagyon szeretjük, legyen szó akár tengerparti lazításról vagy Gábor által szervezett vegán sporttáborról. 

  Ha szimpatikusnak találtad állatorvosunkat, érdemes elolvasnod ezt a nagyon fontos cikkét is:  
NE SODORD ÉLETVESZÉLYBE A KUTYÁDAT AZZAL, AMIT MEGESZEL!
   
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek