
NYERS VEGÁN ŐSZIBARACK PITE – MEGKÓSTOLNÁD?
Végre itt a várva várt barackszezon! Ilyenkor nem győzök betelni vele. Van az udvarban egy hatalmas őszibarackfánk, amin a gyümölcsök mind egyszerre kezdtek beérni, így nálunk szinte minden barackból készült az elmúlt pár napban. Ezek után számomra nem volt kérdés, hogy milyen recepttel kedveskedjek most nektek 🙂
Főzhettem volna lekvárt is a temérdek barackból, de igyekszem minél több zöldséget és gyümölcsöt nyersen fogyasztani, hiszen a szervezetem így juthat hozzá a lehető legtöbb vitaminhoz. Ez motivált abban, hogy egy teljesen nyers, sütésmentes tortát készítsek, ami ráadásul 100%-ig gluténmentes, tojásmentes, hozzáadott cukormentes, és mindössze 30 perc alatt elkészül. Fantasztikus érzés úgy falatozni ebből a tortából, hogy közben tudom, egy igazi tápanyagbombával látom el a szervezetem, amit nem csak hogy bűntudat nélkül ehetek, de még kimondottan jót is teszek vele a szervezetemnek. Hát nem csúcsszuper? Arról nem is beszélve, hogy kinek van kedve bekapcsolni a sütőt ebben a hőségben…?
Íme a recept, fogadjátok szeretettel!
Hozzávalók:
Tortaalaphoz
2 bögre hajdina (335 g)
2,5 bögre kimagozott datolya (300 g)
1 ek víz
Töltelékhez
2 db közepes őszibarack (300 g)
¾ bögre kimagozott datolya (150 g)
¼ tk vanilia kivonat
2 ek darált lenmag*
1 ek útifűmaghéj
* Darált lenmagot vehetünk készen is bioboltokban, vagy pedig házilag ledarálhatjuk az egész lenmagszemeket kávédarálóval.
Díszítéshez
3 db őszibarack

Elkészítés módja:
1. A tortalaphoz először őröljük lisztté a hajdinát egy turmixgépben, majd helyezzük egy késes aprítóba a datolyával együtt, és addig aprítsuk, amíg a massza el nem kezd összetapadni. Ezután adjunk hozzá egy evőkanál vizet és aprítsuk tovább 1-2 percig. Miután az alap elkészült, a felét nyomkodjuk kézzel a tortaforma aljára, a másik felét pedig a szélére. 2. A barackos töltelékhez turmixoljuk krémesre a barackot, datolyát és a vaníliakivonatot, majd adjuk hozzá a darált lenmagot és az útifűmaghéjat. Ezután turmixoljuk még pár percig, majd kanalazzuk rá a tortaalapra és simítsuk el egy spatula segítségével. Helyezzük fagyasztóba addig, amíg felszeleteljük a barackot a díszítéshez. 3. Szeleteljük fel a barackokat hosszában, majd körkörös irányban helyezzük őket a töltelékre, szorosan egymás mellé, ahogyan a fotón is látható. 4. Szervírozhatjuk rögtön, vagy pedig tálalásig tároljuk hűtőben. Ha tetszett ez a recept, biztosan szeretni fogod Miri málnás tortáját is:CSOKIS-MÁLNÁS VEGÁN ÁLOMTORTA – SZERELEMBE ESHETSZ VELE
Vissza