NŐK NEGYVENEN TÚL – AZ ÉLETBEN ÉS A SPORTBAN

2018 július 31. Csipak Emese

Nők és az életkor – örök dilemma: be merjem vallani a koromat? Számomra ez soha nem volt kérdés. Persze, hogy igen, hiszen ez se nem előny, se nem hátrány, hanem állapot, ami megmásíthatatlan. De tökéletesen megértem azt, aki inkább a titkolózás, sejtelmesség mellett dönt, hiszen akarva, akaratlanul beraknak egy skatulyába a korod hallatán. Azt mondják, a mai 50-es a régi 40-es, a mai 40-es a régi 30-as, és sorolhatnánk. Ha ránézünk a 40-50-es korosztályra, szerencsére igaz is ez a mondás. Nem feltétlenül a külsőre gondolok, hanem a vitalitásra, tettrekészségre, igényességre.

 

Ez vonatkozik szerencsére a sportra is. Egyre többen sportolnak, egyre több lehetőség nyílik a testmozgásra, különböző eszközök, csoportos órák, edzőtermek kipróbálására. Ugyanakkor olykor pont a „dömping” tartja vissza leginkább a hölgyeket a sportolástól. Sokszor a legjobb szándékkal magalkotott, csábítónak gondolt fura nevű óratípus egy egyszerű aerob jellegű torna, de elsőre ijesztő lehet a bonyolult nevek hallatán. Azt javaslom, használjátok az Internet adta lehetőségeket, nézzetek utána, mit takar az elnevezés!

 

Aztán jön a következő kifogás: „Á, ott már mindenki tudja a koreográfiát, milyen béna leszek én ott!” Megsúgom, mindenki elkezdte egyszer valahogyan, nem lett rögtön profi. Járni tanulni sem azonnal tudtál, és biztosan nagyon büszkék voltak a szüleid az első botladozó lépéseidnél, lehet, hogy meg is tapsolták. Az edző is büszke lesz rád, hogy egyáltalán vetted a fáradságot, hogy odamenj és kipróbáld!

   

Még ha csak 5 percet bírsz is tisztességgel végigcsinálni egy órán. A következő alkalommal már 6 lesz, aztán 10…

 

Mindig önmagadhoz mérd magad, ne másokhoz! Ez a te sikered!

 

A sportot, a testmozgást bármikor, bármilyen életkorban el lehet kezdeni!

 

A lényeg, hogy keresgélj, mi az, amiben jól érzed magad. A pörgés kell? Az ugrálás, hogy kitombold magad? Vagy eszközökkel, súlyokkal szeretsz dolgozni? Csoportban? Egyedül? Mennyi súlyfelesleg van rajtad? Hogy bírja a szervezeted, a csontjaid, az ízületeid, a szíved? Próbálgasd a tested, a lelked, mi a legjobb neked. És ez nagyon fontos: Neked mi a legjobb? Ne dőlj be az aktuális trendeknek! Azt csináld, amit te szívesen kipróbálnál. Otthon akarsz mozogni? Tedd! A lényeg, hogy mozogj. Sok sikert hozzá!

 

◊◊◊

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek