A SZOMSZÉD LÁNY NEM ENGED A KÍSÉRTÉSNEK (kivéve ha a siófoki nutellás palacsintáról van szó…)

2018 július 23. Marton Éva

Ahogy a korábbi cikkekben olvashattátok, sokmindenen kellett változtatnom, hogy beinduljon a fogyás, és elkezdődjön az új életem. A zöldségeket nagy nehezen megszerettem, figyelek a napi víz bevitelre, odaigyelek az időzítésre, hogy mikor kell ennem, igyekszem minél többet mozogni, és a bőröm karbantartása végett rendszeresen járok testkezelésre.

 

Tavaly május óta 37 kilót fogytam.

   

Lassan a célegyenesben vagyok kilók tekintetében, de a napok lassan mennek. Megmondom őszintén, nekem is vannak nehezebb napjaim, vagy pillanatok, amikor „szenvedélyből” ennék, vagy megcsapja egy friss kifli illata az orrom, és iszonyú nehéz ellenállni a kísértésnek.

 

Rájöttem, hogy a bűnbeesés elkerülése végett valamit ki kell találnom. Azt hiszem, egyet értünk abban, hogy mennyire egyszerű egy túrórudit vagy egy croissant-t betolni, amikor útközben éhesek vagyunk, aztán jól leöblítjük egy lattéval, mert kell az energia estig, és máris tele a pocak.

 

Hát, pont egy-egy ilyen „csak egy falat” az, amivel romba döntjük az egész héten hősiesen tartott diétát vagy tiszta étkezést. Túrórudit és kiflit egyébként tavaly május óta nem ettem. Nem is hiányzik.

 

Szóval én azt találtam ki, hogy mint egy gyakorlott drogos vagy alkoholista, mindig tartok magamnál valami “szert”. Vagyis egy kis egészséges nasit vészhelyzet esetére. El nem indulok sehová úgy, hogy ne legyen nálam telefon-kulcs-iratok-nasi-víz.

 

Egészséges nasi recepteket itt az oldalon is találtok, sok a lehetőség: legyen akár brownie golyó, vegán túrótorta, áfonyás zabpehely tallér, indiai lepénykenyér, rágcsálható tökmag, vagy egy kis saláta

   

Ha nincs éppen otthon csomagolható süti vagy zöldség, akkor egy kis shakerbe teszek fehérjeport, amit vízzel felrázva bárhol, bármikor büntetlenül megihatok, és máris nem vagyok farkaséhes, a túrórudihoz vezető utat pedig inkább újratervezi a GPS. 😉

 

Egyébként az egészséges ételekkel és nyersanyagokkal kapcsolatban még nem mozgok otthonosan… (Bio Gabi, most ne olvass tovább! 😀 ). Néhány alapanyagról, amiket Gábor emleget Balázséknál vagy a cikkeiben, azt sem tudom, hogy növény, állat, vagy fűszer… (Na jó, állat biztos nem, ennyit már tudok 😊 ) De a lényeg, hogy nagyon messze vagyok még az egészséges táplálkozástól. Szerintem ez egy örökké tartó tanulási folyamat.

   

Olyan, mintha az ember beleolvasna egy orvosi egyetem harmadévfolyamos tankönyvébe, majd szívműtétet akarna végezni… Szóval az elején kell kezdeni. Én a folyamatban kb. a végtagok felsorlásánál tartok, ha már az egyetemi anyag a példa, de a belső szervek területét még totális homály fedi.

 

De nagyon lelkes vagyok, lassan, de biztosan tanulok, és már az is nagy dolog, hogy a szervezetem nem látott fehér lisztet, cukrot, és semmilyen mérget több, mint egy éve. (Oké, a siófoki Nutellás palacsinta azért minden nyáron befigyel, de esküszöm, utána böjtölök és testet tisztítok egy héten át 😉 )

 
Coming Soon
Total Votes : 39
 

Nektek milyen praktikáitok vannak a mindennapi nasimentes túléléshez…?

 

A következő cikkben elmesélem, hogy hős anyaként milyen poklot jártam meg Disneylandben, ahol még a kerítés is cukroból van 😀

  Ha tetszett Éva cikke, olvasd el ezt az előző írását is, érdemes:  
EGY ÉVE VÁLTOZOTT MEG AZ ÉLETEM (ÉS A MÉRETEM) – ILYEN KRITIKÁKAT KAPTAM! – Lenyűgöző fotóval
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek