“SZÁMOMRA LÉLEKBEN KEZDŐDIK AZ EGÉSZSÉG, ÉS A SZERETETTEL INDUL A GYÓGYULÁS!”

2018 július 4. Ábrahám Adrienn

Ezúttal lelki-életvezetési tanácsadónkkal, Adrival készítettünk interjút, aki kicsit más módon tekint az egészséges életvitelre. Érdemes megismerni a szakértőinket és tanulni tőlük, hiszen mindannyian másképp válaszolnak ugyanazokra a kérdésekre, és mindegyikük egy-egy újabb szeletet tesz hozzá ahhoz a nagy egészhez, amit az Ételem.hu-n képviselni szeretnénk… 

 

1. Mutatkozz be max. 5 mondatban! 

 

Szerelmes vagyok a hivatásomba – nem csak abba, hogy segíthetek az embereknek, és együtt járhatom velük a lelki fejlődés, változás útját, hanem az összefüggések felfedezésébe is. Nem a felszín érdekel, hanem az, ami a szálakat mozgatja: mi miért történik úgy, ahogy? Rengetegszer változott már meg az életem, új lakhely, új munka, új magánélet, de mindig valamilyen izgalmas kibontakozás lett a vége. Talán ennek a sok tapasztalatnak köszönhetem azt, hogy valóban tudok adni az embereknek. Szegeden élek, és bár nagyon szeretem ezt a várost, imádok utazni.

 

 

2. Mi a “szakterületed” és miért pont ezzel foglalkozol?

 

Az embereket segítem a lelki fejlődés útján életvezetési tanácsadásaim során, Szegeden és online is. A párkapcsolat és a család a fő szakterületem, de sokan keresnek fel azzal is, hogy szeretnék megtalálni a hivatásukat. Imádom a terápiás munka logikáját – ha megvizsgáljuk az emberek életét és a családi összefüggéseiket, akkor mindig kiderül, hogy ez egy teljesen érthető rendszer, és mindennek megvan a maga oka. Hiszek abban, hogy ezeknek az okoknak a felfedezése a gyógyulás, a fejlődés, a megbocsátás és elengedés egyik legfontosabb lépése, persze még onnantól is sok feladat várhat ránk a klienseimmel. 

 

 

3. Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

 

Azt, hogy sok ember életben maradásához sikerült már hozzájárulnom, mert akkor kerestek fel, amikor elment az életkedvük, és sok kliensem életének pozitív irányú változásában tudtam segíteni. De ezt nem tekintem az egyedi érdememnek, hiszen ezeket a változásokat ők érik el, nélkülük nem sikerülne, én csupán kísérem őket az útjukon, és van nálam térkép. De menni nem tudok helyettük, és nem is szabad. Úgy érzem, enyém a világ legjobb munkája, hiszen szinte csupa olyan ember fordul tanácsadóhoz, aki szeretné jobbá tenni az életét, és tényleg változtatni akar. Szeretem a klienseimet, és hiszek abban a szemléletmódban, hogy 80%-ban ez a szeretetteljes, biztonságos, bizalmas közeg az, ami által gyógyulni és változtatni tudnak. Képtelen vagyok azzal a nézőponttal azonosulni, hogy szinte csak a technikai-szakmai tudás számít egy segítő kapcsolatban! Sokat használom az intuícióimat és a szeretet erejét, és igyekszem mindent megtenni, hogy jobban legyenek, valamint felfedezzék az erőforrásaikat – talán ennek köszönhetőek a sikereim is. 

 

4. Mit jelent számodra az egészséges életmód?

 

Talán szakmai ártalom, de elsősorban a lelki egészséget, és a kiegyensúlyozottságot, harmóniát. Úgy tapasztalom, hogy hiába az egészséges táplálkozás, mozgás és bármi más, ha valaki lelkileg nincs jól. Még a legfittebb embereket sem kerülik el a betegségek, ha valamilyen lelki nehézségük, meg nem oldott, el nem engedett életeseményük van tudat alatt. Számomra a tudatosság jelenti az egészség legfontosabb momentumát. 

 

 

5. Mit teszel azért, hogy egészségesebb legyél? És mit nem? 

 

Odafigyelek a lelkemre, lehet, hogy egy kicsit már túlzásba is viszem, dehát ebből élek 🙂 A férjem megtanított a gyógynövények használatára, a betegségek megelőzésére. E kettő segítségével olyan egészséges vagyok, mint még soha.

 

Igyekszem egészségesen táplálkozni, vegetáriánus vagyok, és olvasgatom az összetevőket a bolti termékeken, de leginkább annak örülök, ha termelőtől vásárolunk élelmiszert. Közben az Ételem.hu szerkesztője is vagyok, hiszen egészségnevelés szakirányon végeztem, így számomra minden nap tanulás az egészségről 😀

 

Ami sajnos nekem legtöbbször kimarad, az a mozgás – annyit dolgozom, hogy kevés időm és energiám jut rá, ahhoz már az alvásidőből kellene elvennem. Pedig szeretek túrázni, kerékpározni, edzőterembe járni. Sosem voltam mozgékony alkat, de most már nagyon hiányzik a sportolás, bízom benne, hogy hamarosan több időm jut rá!

 

Na és be kell vallanom, szeretem az egészségtelen ételeket is, imádok enni… Próbálok odafigyelni a táplálkozásra, de időszakos, hogy mennyire járok sikerrel. Talán sok mindent elárul rólam, hogy egyszer a középiskolában egy raklapnyi sós chipset kaptam ajándékba, és sajnos nem romlott meg. 

 

 

6. Melyik a kedvenc cikked az Életem.hu-n? 

 

Melyik ujjamba harapjak, amikor ki kell választanom egyet a több, mint 100 fantasztikus írás közül…? 🙂 

 

Legyen mondjuk Niki cikke a 40+1 mini tipp az egészséges élethez, mert jobban hiszek a sok apró lépés összességében, mint az óriási áldozatokban és lemondásban. Na és a humora sem utolsó 😉

 

Éppen ezért szeretem Éva írásait is, mert nagyon jókat nevetgélhetek az életszerű cikkeinek olvasása közben, mindamellett, hogy eszméletlenül felnézek rá, amiért ennyit fogyott.De szeretem Miri egyszerű és nagyszerű receptjeit, például EZT, mert szeretem a tortákat, Katie lelkesedését a fiatalok iránt: EZ ITT az egyik legjobb cikke, valamint Gyula írásait szimpán azért, mert nagy állatbarát vagyok. Végülis elmondhatom, hogy mindegyik kollégámra felnézek, és örömmel olvasgatom (és szerkesztem) a cikkeiket – mindet, kivétel nélkül. 

 

7. Hol tudnak Téged elérni az érdeklődők?

 

Legtöbben a facebook oldalamon keresztül keresnek fel, de egyre többet vagyok jelen az Instagramon is. A szakmai munkám részleteiről pedig a saját magam által készített honlapomon lehet többet olvasni. 

 

 

+1. Mivel töltöd a szabadidődet, van más is, ami lelkesít a hivatásodon, az egészséges életmódon kívül? 

 

Szenvedélyem az utazás: imádom a világítótornyokat és a repülést! A reptéren egyszerűen bezsongok, és imádom a várakozás izgalmát. Egyetlen szívfájdalmam, hogy ilyenkor itthon kell hagynom a kutyuskámat, akiért odavagyok. Nagyon érdekelnek az állati és emberi jogok, az esélyegyenlőség témaköre is, és szeretek olvasni. Rendszeresen járok előadásokra, képzésekre, bár ez a hivatásomhoz is kapcsolódik, de ezért jó, hogy a munkám egyben a hobbim is.

 

Ha szimpatikus volt számodra Adri az interjú alapján, olvasd el ezt az írását:

 

LEHET, HOGY LELKI OKOK MIATT NEM TUDSZ LEFOGYNI?

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek