MULTI-IRODÁBÓL AZ ERDŐBE: “A SZABADSÁGOM A LEGNAGYOBB SIKEREM!”

2018 június 27. Gombás Nikoletta

Folytatjuk sorozatunkat, ahol szakértőinket mutatjuk be nektek. Érdemes elolvasni a Nikivel készült interjúnkat is! Óriásit változott az élete az utóbbi években, amikor otthagyta a biztos kereseti forrását, és egy nagy ugrással elindult a hivatása után. Tanulságos, hogy nem esik túlzásokba az egészséges életmód kapcsán – de azért a teste, a szemléletmódja magáért beszél! 

 

1. Mutatkozz be maximum 5 mondatban!

 

Multi- és iroda-elhagyó szabad lélek vagyok, aki az élet legapróbb örömeit keresi szüntelenül, és élvezi az ezekben való elmerülést. Jógát oktatok – elsősorban sportolókkal foglalkozom, de kezdők és haladók is járnak az óráimra. Van, aki pedig onnan ismer, hogy terepfutok Magyarország hegységeiben és erdeiben, ultra távokon versenyzek (ultra távnak számít minden, ami a maratonnál hosszabb).

 

2. Mi a “szakterületed” és miért pont ezzel foglalkozol?

  Rettentően szórakoztat és minden nap új leckékkel tanít a sportolókkal való munka. Hiszek a jóga erejében, gyógyításában, filozófiájában, és igyekszem mindezt úgy lefordítani és átadni a vendégeimnek, hogy akkor is részesedhessenek a jóga pozitív hatásaiban, ha annak spirituális része nem fontos számukra. Ha mégis érdeklődnek ez iránt, persze abban is örömmel vagyok partner. Egyaránt dolgozom sérült, és még nem sérült sportolókkal is 🙂     3. Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?  

Itt versenyeredményt illene említenem, és vannak is számomra nagyon kedvesek, mégis mást mondanék: a szabadságomat tartom a legnagyobb sikeremnek. Hosszú éveket töltöttem el multiknál dolgozva, tavasztól őszig nagy sóhajtozások közepette, hogy a legszebb időben a Börzsöny helyett a négy fal között kell lennem. Lélekben már rég szabad voltam, egzisztenciálisan azonban merész ugrás volt kilépni a biztonságból, de egy percre sem bántam meg, és rettentő nagy büszkeséggel tölt el, hogy megdolgoztam az annyira vágyott szabadságomért, és el is értem.

   

4. Mit jelent számodra az egészséges életmód?

 

Mozgásban maradni, testileg és szellemileg is. 

  5. Mit teszel azért, hogy egészségesebb legyél? És mit nem?  

Az étkezésen kívül mindenre igyekszem figyelni: legyen az mozgás, pihenés, értékes emberi kapcsolatok, értelmes időtöltés, önazonosság. A helyes étkezéshez azonban sajnos nincs érzékem, sem türelmem. A főzést nem élvezem, az ízlésem csapnivaló: nekem minden megfelel, ami gyors, olcsó, és irgalmatlanul fűszeres, csípős, vagy tejszínhabos. Állóképességi sportolóként sok szénhidrátot kell fogyasztanom, ami jó hír, azonban ennek milyenségére sokkal több figyelmet kellene szentelnem. Férjem ebben jobb, így ha időnként rá hallgatok, akkor egy darabig nekem is megy a dolog.

  6. Melyik a kedvenc cikked az Életem.hu-n?  

Bármi Ábrahám Adrienn tollából. Szeretem, amikor a szakértelem ötvöződik a humorral, Adritól mindig öröm olvasni.

  7. Hol tudnak téged elérni az érdeklődők?  

Képeket nézegetőknek az instagram oldalamat ajánlom, ahol @nikimoves néven vagyok jelen. A Facebook oldalam szintén aktív, Testrendszer Jóga Sportolóknak név alatt találhatóak a sportolóknak és jógát kedvelőknek szóló tanácsok, tippek, hírek, az órarendem és sok egyéb hasznos információ pedig a www.testrendszer.com weboldalon lelhető fel. Kicsit személyesebb hangvételű blogom, ahol a versenyeimről, edzéseimről írok: http://nikimoves.blog.hu/ 

   

+1. Mivel töltöd a szabadidődet, van más is, ami lelkesít a hivatásodon, az egészséges életmódon kívül? 

 

A hivatásom és a fő sportom a hobbim, így a legtöbb szabadidőmet az erdőben, hegyekben töltöm. Ezeken kívül nagy kutyás vagyok és igazi könyvmoly, a művészfilmekért is rajongok. Nagyon régi fogadalmam, hogy minden évben minimum egy országba eljussak, ahol még sosem jártam: a mai napon 44 országnál tartok (de nem vagyok még 44 éves!). A legjobb azonban mindenképpen az, ha jó társaságban lehetek a természetben, és kint töltjük az éjszakát a szabad ég alatt egy olyan helyen, ahol senki sem jár. Mert a legegyszerűbb örömök a legfontosabbak!

  Szimpatikusnak találtad Nikit? Olvasd el ezt a cikkét, biztosan tetszeni fog:  
40+1 MINI-TIPP AZ EGÉSZSÉGES ÉLETHEZ
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek