OLAJMENTES VEGÁN EBÉD-KEDVENC: PARADICSOMOS BABRAGU

2018 június 13. Kovács Mirjana

Mi az a vegán finomság, aminek még a húsevők sem tudnak ellenállni, mégis extra egészséges, hiszen olaj nélkül is elkészítető? Miri ismét megosztja velünk egy szívből készült receptjét! 

 

Korábbi cikkeimből már valószínűleg kiderült, hogy nagyon szeretek főzni, viszont annál kevésbé van kedvem órákat eltölteni a konyhában egy-egy étel elkészítésével. Éppen ezért nálam a főzés általában legfeljebb 20-30 percet vesz igénybe. Sok esetben csak kinyitom a hűtőt, és gyorsan összedobok valamit abból, amit éppen találok. Főtt bab nálam mindig van otthon, akár hűtőben, akár lefagyasztva, így ez mindig meggyorsítja a folyamatot, valamint sokszor ihletet is ad egy-egy új, gyors recept létrehozásához. Friss zöldségek széles palettája pedig mindig megtalálható a kamrában, hiszen ezek alkotják az étkezéseim túlnyomó részét (persze csak a gyümölcsök után 🙂 ). Így alkottam meg ezt a receptet is, amit most bemutatok nektek.

 

A családomban mindenki húsevő rajtam kívül, éppen ezért rendkívül szoktam élvezni, amikor mindannyiuk az általam elkészített, ínycsiklandozó, növényi alapanyagokból álló étel körül sertepertél, és árgus szemekkel bámulják az ételfotózás procedúráját arra várva, hogy végre megkóstolhassák, mit alkottam. Kivétel nélkül nagyon szokott nekik ízleni a főztöm, ás bár az állati eredetű ételekről nem hajlandóak lemondani, azt már sikerült elérnem, hogy sokkal több zöldséget és gyümölcsöt egyenek, mint korábban.

 

Íme az új paradicsomos babragu receptem, melynek az elkészítési ideje mindössze 20 perc, továbbá rendkívül laktató és egyszerűen elkészíthető.

 

Hozzávalók (2 fő részére)

 

2 fej lilahagyma, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, lereszelve

1 tk őrölt pirospaprika

½ tk füstölt, őrölt pirospaprika

4 db paradicsom, feldarabolva

2 szál zöldhagyma, szeletelve

3 ek paradicsompüré

1 tk szárított kakukkfű

8-10 fej gomba

2 bögre főtt vesebab

2 bögre főtt fehérbab

Só, bors ízlés szerint

 

A hagymát olaj nélkül, kevés vízzel üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát valamint a pirospaprikát, és jól elkeverjük. Ezután – a zöldhagyma kivételével – mehet bele az összes többi hozzávaló. Főzzük körülbelül 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a zöldhagyma karikákat, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Tipp: konzerves babot is használhatunk az étel elkészítéséhez, azonban én igyekszem kerülni a konzerves ételeket, hogy kíméljem a szervezetemet a tartósítószerektől és feleslegesen hozzáadott sótól, ezért otthon, só nélkül szoktam megfőzni a száraz babot, amit legfeljebb egy hétig hűtőben szoktam tárolni, vagy lefagyasztom.

  Ha már a paradicsomos ételeknél tartunk, bizony ezt is érdemes kipróbálni:  
NYERS PARADICSOMLEVES 5 PERC ALATT – SOKKAL EGÉSZSÉGESEBB, MINT A FŐTT TÁRSA, ÉS ISTENI!
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza

Kapcsolódó cikkek