EZT IMÁDNI FOGOD: SZUPEREGÉSZSÉGES VEGÁN FAGYI PERCEK ALATT!

2018 május 29. Kovács Mirjana

Végre itt a nyár, mindenki fagylaltért kiált. Ki ne vágyna egy hűsítő nyalatra ebben a melegben? És ha még ki sem kell tennünk a lábunkat az utcára azért, hogy ehessünk egyet, akkor aztán semmi nincs, mi eltántorítson attól, hogy a mindennapi étrend része legyen! Az pedig, hogy ez a fagylalt laktózmentes, hozzáadott cukormentes, 100% gyümölcstartalmú és mindössze 2 perc alatt elkészül, már csak hab a tortán.

 

Őszintén szólva, én sosem voltam nagy fagyis, egészen addig, amíg ezt a verziót meg nem kóstoltam. Hogy mi a titkos, természetes alapanyaga ennek a csodafagyinak? Nem más, mint a banán. Igen, jól hallottad. Banánból kiváló krémes és édes fagylaltot tudunk készíteni mindenféle tejtermék vagy cukor hozzáadása nélkül. A legszuperebb és legegészségesebb alapanyag.

 

Már egy hónapja minden egyes nap fagylaltot reggelizem, és a legjobb benne az, hogy az ízeket bátran variálhatjuk, így sosem unjuk meg. Ha kakaóport adunk hozzá, csokifagyink lesz, ha vaníliát, vaníliafagyit kapunk, ha epret, akkor eperfagyit ehetünk, sőt, még spenótosat is szoktam készíteni 😀

 

Banánfagylalt alaprecept

   

Hozzávalók (1 adaghoz):

 

2 db banán, lefagyasztva

1 db friss banán

 

A fagyi alapját fagyasztott banánból készítjük. Ehhez 2 db banánt meghámozunk, 2 cm vastagságú karikákra vágunk, majd egy zacskóban a fagyasztóba helyezzük. Igazgassuk el a banándarabokat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, különben összetapadnak, miközben megfagynak.

 

A fagylalt elkészítéséhez helyezzük a két fagyasztott banánt és a friss banánt egy késes aprítóba, vagy nagy teljesítményű turmixgépbe és addig turmixoljuk, amíg krémes állagú lesz.

 

Ízesítésnek használhatunk egyéb gyümölcsöket, vagy bármilyen általunk kedvelt fűszert.

 

A két kedvencemről hoztam most nektek egy-egy fotót, recepttel.

 

Csokifagyi

 

2 db fagyasztott banán

1 db friss banán

1,5 ek kakaópor

   

Eperfagyi

 

2 db fagyasztott banán

½ friss banán

6-7 db friss eper

 

Bízom benne, hogy sokan ezt az egészséges fagylaltot választjátok nyáron a hagyományos, tejjel és cukorral készült változattal szemben. Jó étvágyat hozzá! 🙂

  Ha tetszett Miri receptje, olvasd el és próbáld ki ezt is:  
GLUTÉNMENTES CSÚCSREGGELI: ÉLTETŐ NYERS HAJDINAKÁSA
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza

Kapcsolódó cikkek