“AKKOR ÉRZEM IGAZÁN, HOGY ÉLEK, AMIKOR SPORTOLOK!”

2018 május 25. Szalontai Ildikó

Szakértőink bemutatkoznak, hogy még jobban megismerhessétek és megkedveljétek őket – ahogy mi is! 🙂 Van mit tanulni tőlük… Elsőként a tini-mentorunkkal, Bacsa Katie-vel készült interjúnkat olvashattátok, most pedig Szalondtai Ildivel, aki rendszeresen szuper recepteket hoz nekünk a bioboltjából készült alapanyagokból, sokan szeretitek a finomságait!

  1. Mutatkozz be maximum 5 mondatban!  

Ami engem leginkább meghatároz, hogy életmódváltó, tudatosan táplálkozó, sokat sportoló nő vagyok, aki 30 kg súlyfeleslegtől szabadult meg kb. 10 évvel ezelőtt. Kövér és lusta nőből szinte minden sportot űző,  szerető  pilates oktató lettem, (ez egy nem múló szerelem)  nyitottam egy bioboltot és mindkét területen (edzőként és üzlettulajdonosként) azon munkálkodom nap, mint nap, hogy minél több embert irányítsak a tudatos étkezés, rendszeres sport felé. Hedonista vagyok, szeretek enni, szeretek a friss levegőn sportolni, nagyon szeretek egészséges ételeket főzni. Ha olvasok, szinte mindig ilyen témájú könyveket böngészek, szeretek új edzésmódszereket kipróbálni, nagyon szeretem feszegetni a határaimat, jól meghajtani magam a sportokban. Olyankor érzem, hogy igazán élek!

 

2. Mi a “szakterületed” és miért pont ezzel foglalkozol?

 

Lásd az első válaszban 🙂 Egészséges táplálkozás, mozgás… Talán a vásárlóim is érzik a szenvedélyemet, és ezért szeretnek hozzám járni!? 

 

3. Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

 

A fogyásomat és azt, hogy ott mertem hagyni a munkahelyemet, az alkalmazotti státuszt. A sikeres vállalkozásomat – amiben volt és van vér és veríték bőven – és azt, hogy nagyon sok embert segítettem már hozzá a helyes irány megtalálásához. Pilates edzéseimen  rendszeresen kapok olyan visszajelzéseket, hogy a derék, nyak, térdfájás a múlté… Hogy karcsúbb, hajlékonyabb és boldogabb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb ember lett, akivel együtt tornázom hétről-hétre. Férfiak is járnak, és erre külön nagyon büszke vagyok. Csodás csapatom van, igazi feltöltődés velük lenni! Az átlag életkor a negyvenes, de sokkal idősebbek is jánnak.

    4. Mit jelent számodra az egészséges életmód?  

Tudatosságot leginkább. Különbözőek vagyunk, de a saját testünk jelzései nagyon is beszédesek, érdemes hallgatni rá és ezek alapján étkezni, mozogni, élni. Szerintem nincs egységes módszer, ezen dolgoznia kell mindenkinek. Sokat olvasni, próbálkozni, figyelni, befelé. És persze lemondani a mai kor rettenetes, feldolgozott, adalékanyagokkal teletömött élelmiszereiről.

  5. Te mit teszel azért, hogy egészségesebb legyél? És mit nem?   

Minden nap úgy kelek fel, hogy tudom, az egészségem, a jövőm nagy részben rajtam múlik. Hogy a testemet táplálni kell és megmozgatni. Mert mi történik, ha nem így teszünk? Tönkremegyünk. Minden nap úgy ébredek, hogy ma újra bejöhet egy ember, aki segítségre szorul, akinek megadhatom a kezdő lökést a változtatáshoz. Hogy ma este edzésen megint segíthetek valakinek, akinek fáj a dereka, aki nem mozog, vagy csak elégedetlen az alakjával. A Pilates egy remek mozgás annak is, aki régóta nem sportolt, nem tud, nem szeret ugrabugrálni. Aki nem tud koncentrálni, aki kibillent testi és lelki egyensúlyából.

   

De persze nálam is vannak napok, hogy megeszem egy fagyit, vagy épp egy lángos ugrik rám Balatonon. 😀 Szerencsére ezek az alkalmak viszont ritkák, mint a fehér holló és általában utána megfogadom, hogy soha többé, hisz a testem reagál és nem örül! 🙂

  6. Melyik a kedvenc cikked az Életem.hu-n?    Zsiga Csaba sztorija (olvasásához kattints IDE), mivel csodálatos, amit véghez visz – imádom és nagyon felnézek Csabára!   7. Hol tudnak téged elérni az érdeklődők?

Nézzenek be hozzám a hatvai üzletembe:

Egészség Liget biobolt Hatvan (3000. Hatvan, Horváth Mihály út 5.), vagy kattintsanak a facebook oldalamra: https://www.facebook.com/egeszsegliget/

 

+1. Mivel töltöd a szabadidődet, van más is, ami lelkesít a hivatásodon, az egészséges életmódon kívül? 

 

Imádok horgászni. Egyszer fogtam egy 3 kg-s pontyot, majdnem letört a kezem, annyira küzdött. 🙂 Tudom, hogy ez nem hatalmas hal, de fantasztikus élmény volt! Imádom, ahogy lerántja az úszót a hal, csodás érzés, gyermeki izgalom. Mindig visszaengedem, nem tudnám megölni! Nagyon szeretek hosszú kerékpártúrákra vagy gyalogtúrákra menni. Vágyam, hogy futóversenyeken, spartanon indulhassak. Most nagyon sokat dolgozom, de bízom benne, hogy hamarosan több időm jut magamra és akkor szétsportolom magam! 😀

  Próbáltátok már Ildi energia muffinját? Isteni finom és szuperegészséges!  
ENERGIA MUFFIN: EGÉSZSÉGES ÖSSZETEVŐK TITOKBAN
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek