“AZ EGÉSZSÉG NEM HULLIK AZ ÖLÜNKBE! NE HIGGY AZ INSTANT VILÁGNAK…” – interjú

2018 május 18. Bacsa Katie

Új cikksorozatunkban bemutatjuk nektek a szakértőinket. Ha elolvassátok a velük készült interjúkat, szerintünk ti is rá fogtok jönni, hogy miért éppen velük dolgozunk… Elsőként ismerjétek meg közelebbről is Bacsa Katie-t, a Z-generációs tinimentorunkat!

 

1. Mutatkozz be maximum 5 mondatban!

 

Katie vagyok, magánemberként fanatikus kutya- és egészség-rajongó. Célom, hogy boldogan, fitten megéljem a 100 vagy több életévemet, s ez idő alatt hűen és mély szakértelemmel hódoljak hivatásomnak, szeretteimnek, az élet apró és jelentősebb örömeinek. 🙂 Imádok táncolni és táncot tanítani is (hobby szinten), amellyel a tánctechnikai fejlesztés mellett egy pozitív, önbizalommal és örömökkel teli életérzést próbálok átadni tanítványaimnak.

  2. Mi a “szakterületed” és miért pont ezzel foglalkozol?  

16 éve foglalkozom a tini korosztállyal, akiknek lelki és fizikai kiegyensúlyozottságáért teszek boldogan, nap mint nap. Z-generációs tinimentorként bensőséges, bizalmi kapcsolatot alakítok ki a hozzám forduló kamaszokkal, s ebben a különleges, személyes térben mentoráltjaim izgalmas élmények alapján, intenzíven fejlődnek az önbizalom, a célorientáltság és az érzelmi intelligencia terén. Magyar szakos tanári végzettségem és Life coach képesítésem megalapozzák egyénileg használt módszereimet a gyerekek fejlesztései során. 

 

Szakmámban a személyesség és egyénre szabott hozzáállás kulcsfontosságú, azonban imádok írni is, cikkeket, insta storykat, és most került nyomdába első könyvem is, ami miatt nagyon izgatott vagyok. 🙂 

 

Előrendelhető innen: Katica Könyvműhely

  3. Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?  

Amikor úgy kapok pozitív visszajelzést, hogy azt nem kérem. Váratlanul érkezik egy spontán helyzetben, amikor senki sem számít rá. Vagy szülőtől, felnőttől, edzőtől, aki észrevette a mentoráltam fejlődését, vagy a gyerkőc produkált valami látványosan előrelépést mutató dolgot hirtelen. További nagy sikerélmény volt számomra az a bizalmi kapcsolatról szóló megerősítés, amikor az egyik kis tinim az éjszaka közepén meg mert keresni kérdéseivel, hirtelen jött félelmeivel, s eredményesen és hosszútávon tudtam neki segíteni és a helyzetet SOS nyugtatóan kezelni. 

  Fotó: https://www.facebook.com/fairyheArt.pictures/   4. Mit jelent számodra az egészséges életmód?  

Nekem a jelent jelenti, ami párosul a megelőzés fogalmával. Filozófiám szerint nem érdemes eljutni odáig, hogy orvoshoz kelljen fordulnunk, ugyanakkor nagyon fontos a megfelelő, hiteles forrásból való tájékozódás és az érdeklődés kiapadhatatlan vágya. Bennem ez megvan, mert szerintem az egészség nem hullik az ölünkbe, a mai “instant világ” csábításai sincsenek a segítségünkre. Megtanultam élvezettel és folyamatos fejlődéssel jelen lenni a saját formámra kialakított egészséges életmódomban, azt gondolom, ez a kulcs: az öröm és élvezet. Így ajándék hódolni ennek a “szenvedélynek”.

 

5. Mit teszel azért, hogy egészségesebb legyél? És mit nem? 

 

Igyekszem szinte makulátlanul egészségesen élni az alvás, étrend, a sport és a kiegyensúlyozott lelki béke harmóniájával, amikért minden nap teszek. Például okosórával mérem az alvási fázisaimat, és megfigyelem, mikor alszom a legpihentetőbb minőségben, később pedig igyekszem követni az így megmutatott “receptet”.

 

A hosszú évek alatt kialakult étrendemet imádom, akár itthoni főzőcskézések, akár éttermi étkezések alkalmával, de még a sietős percekben is megtalálom a számomra legkedvezőbb összetételű és persze egészséges ételeket. A tánc mellett heti 4 alkalommal sportolok változatosan (futás, edzőterem, úszás), ha tehetem bicajjal közlekedek, a mozgólépcsőt pedig észre sem veszem. 🙂 Hiszem, hogy a sport és az életmód olyan energiákat mozgat meg bennünk nap mint nap, amitől aktívak, produktívak és sugárzóak leszünk, ami szerintem a legnagyobb ajándék

   

Számomra a legnehezebb kihívás a passzív pihenés, amire azonban szükségem lenne, igyekszem is beiktatni, de jelenleg küzdelmes feladatot jelent az életemben.

  6. Melyik a kedvenc cikked az Életem.hu-n?  

Bio Gabi EZEN cikkét nagyon fontosnak tartom, hiszen mindenki életében előfordulhatnak (vagy akár gyakoriak) a rohanós, stresszes időszakok, amikor nehezebb betartani az egészséges étkezés alapelveit, mint máskor. Jól jön az embernek ehhez néhány fontos, de emberi információ egy szakértőtől!

  A másik pedig az állatorvos szakértőnk cikke, hiszen elkötelezett kutyás vagyok, és tapasztalom, hogy fontos az emberek tájékoztatása az állattartási kérdésekben. Sok információ hiányzik még akkor is, ha valaki régóta tart kutyát és egyéb háziállatot.    7. Hol tudnak Téged elérni azok, akik a tevékenységed iránt érdeklődnek?  

Szeretettel ajánlom az Instagram vagy a Facebook oldalamat, de a www.beyourself.hu honlapomon is minden fontosat megtalálhattok rólam. 🙂

 

+1. Mivel töltöd a szabadidődet, van más is, ami lelkesít a hivatásodon, az egészséges életmódon kívül? 

 

A kutyusommal, Vétóval töltött minőségi idő jelenti számomra a legtöbbet, mert ez kölcsönös boldogságterápia mindkettőnknek. A bölcsességek olvasgatása és az elmélkedés, filozofálgatás a lelki világom építőköveit jelentik, sokat jelent értelmi-érzelmi szinten, magánemberként is magamba szívni az értékes gondolatokat. A családi látogatásokra mindig szánok időt és nagyon szeretem. És az írás, ami még jellemez, szeretem leírni magamnak a gondolataimat és a bennem zajló érzelmi folyamatokat, de más “könnyedebb” gondolatot is rejteget a számítógépem privát mappája.

  Olvasd el Katie egyik fontos cikkét:
MEGVÁLTOZOTT BIZALOM SZÜLŐ ÉS GYEREK KÖZÖTT
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek