
ÁMULATOS VEGÁN TÚRÓTORTA – EGYSZERŰEN ELLENÁLLHATATLAN!
Közkívánatra most egy féltett tortareceptemet osztom meg veletek, ami tuti sikert arat, ha elkészítitek! Amennyiben biztosra akarok menni és bevágódni, ráadásul kevés időm van, akkor ez a torta az aduászom! Mennyei íz, pofonegyszerű elkészítés, értékes tápanyagok, szója, glutén, cukor, tej-tojásmentes …létezik ilyen desszert?
Ó de még mennyire! A biztos sikerhez annyi kell csupán, hogy legyen nálad egy erős turmixgép és az egyik alapanyag 1 nappal előbb, mint ahogy elkészítenéd. A többi már gyerekjáték!Barátság túrótortának neveztem el egyébként, mert tavaly ősszel készítettem először egyik barátnőm 50. szülinapi partijára. Aki természetesen tényleg szoros barátságba került ezzel az isteni tortával.
Torta alap:
120g mandula és törökmogyoró vegyesen (lehet csak mandula is. Vagy ha nem baj a glutén, akár keksz is)
70-75 g áztatott datolya
Krém:
180g natúr kesudió (legalább 4 órára, de lehetőleg 1 éjszakára vízbe áztatva)
1 doboz (400g) kókuszkrém
100-120g eritrit
1 citrom héja reszelve
1 kisebb-közepes citrom leve
vanília
100g kókuszolaj olvasztva
Tetejére:
½ csésze mirelit áfonya (vagy málna, eper)
2 ek. eritrit
1 ek. vaníliás pudingpor/kukoricakeményítő
0. lépés, hogy a kesudiót beáztatjuk, lehetőleg előző este.
Az alaphoz először a mandulát és mogyorót turmixgépben vagy aprítógépben megdaráljuk, majd hozzáturmixoljuk lé nélkül a magozott datolyát is. Ezt a masszát egy folpackkal bélelt 18 cm átmérőjű csatos tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk. Amíg a krém elkészül, betesszük a fagyasztóba.
A krémhez először az eritritet porrá őröljük, majd a krém többi hozzávalóját beletesszük a csészés turmixgépbe, és a legmagasabb fordulatszámon 1-2 perc alatt krémesre turmixoljuk.
Ráöntjük az alapra és fagyasztóba tesszük dermedni kb. 2 órára. Tálalás előtt 10 perccel elővesszük, hogy szeletelhető legyen.
A felengedett áfonyát egy tálkába átpaszírozzuk, hozzákeverjük a pudingport, eritritet, majd felforraljuk és besűrűsödésig főzzük. Félretesszük és néhány percig hagyjuk hűlni, majd a tortára öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

A Kati által készített isteni torta az Ételem.hu szakértői találkozóján. Itt már hiányos állapotban – mire lefotóztuk volna, érthető módon lecsaptak rá a kollégák! 😀
Ha a szokásosnál is kevesebb időm van, akkor a felső áfonyás réteget kihagyom, és gyümölcsökkel vagy csokis agavé sziruppal díszítem, ahogy történt is az Ételem.hu szakértői találkozójára. 🙂 Óriási sikere volt!
További édes finomságok Katitól – érdemes kipróbálni ezeket a stresszmentesítő, energetizáló recepteket is:ROHANÁS KÖZBEN IS TÁPLÁLKOZHATUNK EGÉSZSÉGESEN – ÍME KÉT GYÜMÖLCSÖZŐ RECEPT!
Vissza