NYERS PARADICSOMLEVES 5 PERC ALATT – SOKKAL EGÉSZSÉGESEBB, MINT A FŐTT TÁRSA, ÉS ISTENI!

2018 május 13. Kovács Mirjana

Ez a recept egy igazi vitaminbomba! Hagyományos magyar családban felnőve, nálunk minden nap kell, hogy legyen az asztalon gőzölgő leves ebédre. Nagyon szeretem a zöldségleveseket, krémleveseket, viszont jó ideje már nem ettem, mert a főtt zöldségekkel csak üres, tápanyag nélküli ételt juttatok a szervezetembe, így helyette inkább mást szoktam készíteni. A napokban azonban nagyon megkívántam a paradicsomlevest, ami mindig is az egyik nagy kedvencem volt, így úgy döntöttem, kipróbálom nyersen elkészítve. Az eredmény fantasztikus lett!

 

Azon kívül, hogy elképesztően finom, tele van tápanyagokkal, mindössze 5 perc alatt elkészül. Ahogy azt már tőlem megszokhattátok, ennek a receptnek is van egy kis mexikói lenyomata, hiszen ők is előszeretettel használnak a paradicsomot, babot és kukoricát a leveseik készítésekor.

 

Hozzávalók a leveshez:

 

4 db paradicsom

1 db piros kaliforniai paprika

1 db répa

¼ kis édesburgonya

1 db zeller szár

1 ek sörélesztő pehely (opcionális)

½ tk szárított bazsalikom, vagy 4-5 db friss bazsalikom levél

1 csipet fokhagymapor

Szükség esetén kevés víz

 

Levesbetéthez:

 

½ kis cukkini felkockázva

½ bögre csemegekukorica (nem cukrozott!)

½ bögre főtt bab

2 db nyers csiperke gomba, felkockázva

3-4 db sóska levél, felcsíkozva

 

A leveshez a zöldségeket darabold fel, majd helyezd őket a turmixgépbe az összes hozzávalóval együtt, és addig turmixold, amíg krémes állaga nem lesz. Én nem szoktam hozzáadni vizet, így egy jó, sűrű krémleves állagot kapunk, de ha hígabban kedveled, akkor nyugodtan adhatsz hozzá annyit, hogy a kívánt állagot elérd. Miután elkészült, öntsd egy tálba, és tálald az előkészített, felkockázott levesbetéttel.

 
Coming Soon
Total Votes : 47
 

Hasznos tippek:

 

1. Ha meleg levesre vágysz, turmixold a hozzávalókat 5-6 percig, így magától felmelegszik a blenderben.

2. Ízesítéshez nem használtam sót, erre a célra tökéletesen megfelel a levesbetétként használt sóska, illetve bazsalikomon kívül bátran használhatunk más fűszereket is.

3. Csemegekukoricából konzerv helyett érdemes nyerset vagy fagyasztottat venni, mert abban nincs hozzáadott cukor és tartósítószer. Bab pedig mindig van nálam otthon megfőzve, felhasználásig pedig fagyasztóban tárolva, így azzal sem juttatok tartósítószert a szervezetembe.

4. Ha édesen szereted a paradicsomlevest, tegyél egy vagy két szem datolyát a turmixgépbe, és azzal együtt turmixold össze a hozzávalókat.

  Ha tetszett Miri receptje, próbáld ki ezt is!  
SZUPERGYORS, EGYSZERŰ ÉS ÍNYCSIKLANDOZÓ: THAI KÓKUSZOS CURRY
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza

Kapcsolódó cikkek