AZ 5 LEGFONTOSABB KÉRDÉS, AMIT FEL KELL TENNED ÖNMAGADNAK A NAGY VÁLTOZÁS ELŐTT – Videóval!

2018 április 23. Ágh Csaba
Tudod, hogy változtatni szeretnél. Tudod, hogy célokat kell(ene) kitűznöd. Mégsem kezdesz neki. Vajon miért…?   Nézd meg a cikkhez tartozó videót, majd (vagy) görgess lejjebb és olvasd el a cikket is!    

Tegyük most félre a célok meghatározását egy percre, és beszélgessünk Rólad! Az ember nem egy “Ma elintézendő feladatok” listája, hanem egy érző lény. Szándékosan fogalmaztam így, ugyanis a férfiak legalább annyi érzelemmel élnek és léteznek, mint a hölgyek; bár tény, az egónk és önfejűségünk miatt külön feladat ennek elfogadása. Társadalmi nyomás? Neveltetés? Igazából mindegy. A döntéseink jelentős részét ugyanúgy érzelmi alapon hozzuk, majd logikai úton megpróbáljuk alátámasztani életképességüket, így már nem is tűnnek olyan “rossz” ötletnek. Nem hiszed? Akkor miért látsz a belvárosban hatalmas Dodge Ram pickup-ot, amikor egy Suzuki Swifttel sokkal könnyebb a közlekedés és a parkolás? Miért látsz egy kamaszlányt az eredetivel tökéletesen megegyező Louis Vuitton táskával sétálni valamelyik külső kerületben? Mindenki tudja, hogy nem eredeti. A lány is tudja. Mégis boldog(nak tűnik)

 

Miért beszélek erről? Azért, mert az életmódváltás egy óriási falat, amelyet nem lehet kiharapni, megrágni és lenyelni egyben. Amennyiben így lenne, már régen túl lenne rajta mindenki. A célok felállítása fontos, de az önmagunkhoz való őszinteség sokkal fontosabb. Tehát azt javaslom, kezdd ezzel! Főleg, hogy rengeteg időt, energiát fektetsz a diétába, edzésbe (plusz az anyagi áldozatot). Tartozol magadnak annyival, hogy egyiket sem pazarolod feleslegesen!

 

Egyébként a nevem Ágh Csaba, erőnléti edző vagyok. Az a célom, hogy elégedett legyél mindazzal, amit a tükörben látsz, ha belenézel.

 
Coming Soon
Total Votes : 43
 

Szóval a kérdéseket szeretnéd tudni, amiket feltehetsz magadnak, igaz?

 

Vágjunk is bele, ne húzzuk az időt! Íme:

1. Mit szeretnél elérni?

2. Miért vágysz rá?

3. Min fog változtatni az életedben, ha mindezt elérted?

4. Miért fontos neked ez az állapot? 

5. Milyennek látod magad, ha megvalósítottad a vágyadat/vágyaidat?

 

Sablonos kérdések? Lehet, azonban a lényeg a kapcsolódásokban van. Várj, elmagyarázom.

 

Példa:

  1. Mit szeretnél elérni? – Szeretnék nyárig lefogyni 5 kg-ot. 2. Miért vágysz rá? – Azért, mert elmegyünk nyaralni és nem akarok kövér lenni. 3. Min fog változtatni az életedben, ha mindezt elérted? – Nem lesz vastag a combom. 4. Miért fontos neked ez az állapot? – Mert a barátom mondta. 5. Milyennek látod magad, ha megvalósítottad a vágyadat/vágyaidat? – Ugyanolyannak, csak vékonyabban.  

A sztori nem kitalált, de mivel nem kértem engedélyt, hogy meséljek róla, így maradjon csak a kulcsinformáció. Vajon ennek a lánynak tényleg azzal az 5 kg-al van gondja? Annak az 5 kg-nak egyáltalán van létjogosultsága? Szerinte 5 kg vagy a barátja szerint? A barátja kihez hasonlítja? S vajon miért hasonlítja?

   

Amennyiben nem az lenne a célom, hogy a vendégeim elégedettek legyenek mindazzal, amit a tükörben látnak, ha belenéznek, akkor ez a lány kapna egy sablonos edzéstervet és egy sablon diétát. Lefaragnánk a súlyából 5 kg-ot – és szinte biztos, hogy soha többé nem látnám, mert a mérleg nyelvén kívül sehol sem jött létre változás. Legfőképpen a gondolkodásában nem.

 

Nézzük a kérdéseket úgy, ahogy valóban érdemes!

 

5. Milyennek látod magad, ha megvalósítottad a vágyadat/vágyaidat?Látom magam egy rövid szoknyában, hosszúszárú csizmával. Csinos vagyok. Nő vagyok. Sétálok a Duna-parton, az emberek pedig megnéznek és mosolyognak rám. A hajamat borzolja a meleg szellő, de szeretem ezt az érzést. Süt a nap. Új illatot vettem a ruhához, és ahogy a felsőm alá fúj a szél, keveredik a bőröm illatával. A bőrömön sokkal jobb, mint a boltban volt a papírcsíkon. Szépnek érzem magam. Olyan most, mint amikor Vivien a vásárlás után végigsétált a Beverly Hillsen a Micsoda nő című filmben!

4. Miért fontos neked ez az állapot?Azért, mert most nem érzem jól magam.

3. Min fog változtatni az életedben, ha mindezt elérted? – Nem fogom magamat másokhoz méricskélni. Most folyton ezt teszem.

2. Miért vágysz rá?A kapcsolataimban eddig nem kaptam meg azt a figyelmet és szeretetet, amire vágytam. Folyton meg akartam felelni az Ő elvárásainak.

1. Mit szeretnél elérni?Hogy elfogadjanak olyannak, amilyen valójában vagyok.

 

A második körben feltett 5 kérdés egészen más végeredményt hozott, mint az elsőben.

 
  • # Itt az edzésekben a mínusz 5 kg nem jelent semmit!
  • Itt a “szuper” diéta nem jelent semmit!
 

A Te 5 kérdésedre mi lenne a válasz?

 

Ha tetszett Csaba cikke, olvasd el az előző írását is, határozottan érdemes! Kattints:

 
A HÁTSÓDAT EMELD FEL A KANAPÉRÓL, NE A FOGYI-MAGAZINT A KISASZTALRÓL!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek