A SZOMSZÉD LÁNY, AKI MEGTANULTA, HOGY AZ “EGÉSZ NAP NEM ETTEM SEMMIT” HÁTRÁLTATJA A SÚLYCSÖKKENÉST

2018 április 17. Marton Éva

Ahogy korábban meséltem Nektek, tetemes túlsúlyt cipeltem magamon. Miután elkezdtem a diétát, és sikeresen megbarátkoztam a salátával, azt hittem, nincs is más dolgom, mint enni a jól bevált padlizsánt, cukkinit, spárgát, gombát, jó kis salátákat, hol csirkével, hol tofuval, és várni az eredményt. Sajnos nem volt ilyen egyszerű az élet.

 

Aki hozzám hasonlóan rohanó életmódot él, az tudja, hogy amikor egy sűrű, feladatokkal teli napon szinte meg sem állsz, akkor egyszerűen elfelejtesz enni. A vízivásról nem is beszélve… A diétám egyik alap feladata, hogy rendszeresen táplálkozzak. Vagyis amíg zsírt akarok égetni, addig rendszeresen kapja a szervezetem a fehérjét, proteint, és nem mellesleg rengeteg vizet.

 

Talán a legnagyobb kihívás a rendszeresség követése volt az első időkben. Olvastam egy Facebook oldalon, hogy „aki elfelejt enni az meg is érdemli”, meg „milyen marhaság, hogy valaki időzítőt állít be, hogy az okostelefon szóljon, ha enni kell”. Én annyira sokat dolgozom, és annyi feladatom van napközben, hogy eszembe sem jut arra figyelni, hogy 2-3 óránként egyek. Biztos nem vagyok egyedül azzal, hogy eltelik az egész nap, és este jut eszünkbe, hogy egész nap nem ettünk semmit, majd farkaséhesen feltépjük a hűtőszekrényt. A diétám alatt hamar megtanultam, hogy ez sajnos nem működik, a „nem ettem semmit egész nap” nemhogy nem fogyaszt, de hátráltatja is a diétát.

   

Úgyhogy marhaság vagy sem, én szépen beállítottam az okostelefont, ami rendre kétóránként jelzett nekem, hogy itt az idő, tessék enni. Ilyenkor tudtam, hogy egy órán belül adni kell a szervezetemnek valamilyen szénhidrátmentes táplálékot, mert ha nem, leáll a folyamat, és nem fogyok. Ígyhát ilyenkor vagy az irodai menzán, vagy az előre csomagolt uzsidobozból, vagy a bioboltban vásárolt késztermékekből előkaptam a kis adagomat, és szépen megettem. Időre. A zacskós jégsaláta továbbra is az egyik legpraktikusabb „gyorskaja” maradt, emlékszem, egyszer a Magyar Tudományos Akadémia vörös bársonyszőnyeges lépcsőjén kaptam elő a zacskómat, és falatoztam jóízűen a salátámból. 😊

 

A legfurcsább érzés az volt, hogy NEM VAGYOK ÉHES. A rendszeres étkezésnek köszönhetően (sokszor keveset), egyáltalán nem voltam éhes, és lassan egy éve vígan csinálom a diétát. Ma -34 kilónál tartok.

 

Coming Soon
Total Votes : 191

 

A rendszeres étkezés mellett a vízivás volt még hatalmas kihívás. Rájöttem, hogy nálam nem működik az 1-1 pohár víz számolgatása. Kettőig sokkal könnyebb elszámolni, így kettő darab 1,5 literes ásványvíz a minimális napi adag. A palackom velem van mindenhol, bárhová megyek. Tudom, ha már dél van és a palack még majdnem tele, akkor bele kell húznom, mert le vagyok maradva.

 

A napi rostbevitel is fontos feladat, így reggel-este szintén lecsúszik egy-egy plusz pohár víz, hiszen azzal tolom le az egy evőkanál útifűmaghéjat, vagy a blnce rostot.

   

A barátaim körében is azt látom, hogy a vízivás nagy kihívás. Nem isznak, mert „nem szomjasak”. Nem győzöm eleget mondani nekik is, hogy nem azért kell inni, mert szomjasak vagytok, hanem mert a szervezetünknek KELL A VÍZ! Egy kedves urológus barátunk, aki nagy tekintély a szakmájában, egyszer részletesen elmesélte nekem, mennyire fontos a vízivás. Elárulta, hogy erre irányuló vizsgálatok, kísérletek sora támasztja alá, hogy azok, akik vízivással kezdik a napot, és napközben is elég vizet fogyasztanak, bizonyíthatóan hamarabb gyógyulnak fel komoly betegségekből, és hosszabb, egészségesebb életre számíthatnak. Ennek tudatában úgy gondolom, igazán nem nagy dolog egy picit odafigyelni, és legurítani a két palack ásványvizet. Nem igaz?

 

◊◊◊

 
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek