SZAPPAN, AMI MEGŐRZI A BŐR EGÉSZSÉGÉT

2018 április 9. Bartos Rita

Most felkaphatod a fejedet, hogy miért, van olyan szappan, amit megbetegít? Persze, nem arra kell gondolni, hogy influenzás lehetsz egy szappantól, sokkal inkább arra, hogy a kemikáliák, a kőolajszármazékok, a mesterséges illatanyagok bizony nem a legideálisabbak a bőr számára!

 

A bőr a legnagyobb kiterjedésű szervünk, ezért igen nagy felületen juthat be a szervezetünkbe és szívódhat fel az a (káros) anyag, amit rákenünk. Nem beszélve arról, hogy ha valakinek eleve van egy érintettsége, például valamilyen bőrbetegséggel küzd, akkor aztán tényleg nem mindegy, hogy mivel tisztítja és gondozza a természetes “védőruháját”. Mindenre van megoldás, csak utána kell járni, vagy éppen a „szerencsés véletlen” is közrejátszhat abban, hogy megtaláljuk, mi a legjobb számunkra. Ez utóbbi történt velünk, amikor ajándékba kaptam egy szappant, ami igencsak bevált a kisfiam ekcémás bőrére.

 

Az ekcémás gyerek ne fürödjön!

 

Éppen 3 hónapos volt a kisfiam, amikor Atopias dermatitist, azaz ekcémát állapítottak meg nála. A bőrgyógyász javaslata szerint nagyon fontos, hogy ne száradjon ki a bőre, illetve amikor szakmai szóval „tünetes a teste” és ellepik az apró, piros, viszkető kiütések, lehetőleg ne is fürödjön. Addig, amíg nem érte el a „pancsolós” kort, tehát amikor már pancsolhat a kádban (amit imád, mint ahogy a korabeli gyerekek többsége), addig nem is volt ezzel probléma. De amikor állandóan sírt, hogy „anya, fürdeni szeretnék és játszani a kádban”, akkor elkezdtem kutakodni, hogy milyen fürdetőszert is használhatnék, ami nem bántja a bőrét. Sok terméket kipróbáltam, amiket tipikusan az ilyen bőrű gyerekek fürdetésére ajánlanak, sajnos az ígéretek ellenére nem váltak be.

 

Eltűntek a pöttyök

 

Ekkor kaptam ajándékba egy ZADOR szappant, amit én kezdtem használni. Egyszer csak megtalálta Kristóf és bevitte a fürdőkádba. Nagyon élvezte, hogy meg tudja magát fürdetni a szappannal. Kicsit aggódva vártam, hogy másnapra milyen kiütései lesznek az új termék használata után, de csodálkozva tapasztaltam, hogy semmilyen tünet nem jelent meg a bőrén. A kiütések ugyan nem múltak el, de nem is lettek csúnyábbak. Amikor lementek a pöttyök és újra rendbe jött a bőre, továbbra is ezzel a szappannal fürdött. Ennek már körülbelül 1,5 éve, azóta azt veszem észre, hogy a szappan nem bántja a bőrét és nem lesz tőle kiütése. Sőt azt kell, hogy mondjam, kevesebbszer jönnek rajta ki a pöttyök, mint azelőtt.

 

Nem kell semmi, ami megbetegít!

 

Kíváncsi lettem, hogy mit tud ez a „csodaszappan” és utánanéztem. A csak természetes eredetű összetevőket tartalmazó szappancsalád különleges erejét a világhírű hévízi termálvíznek köszönheti, rendkívül magas ásványianyag-tartalma (többek között nátriumhidrogén-karbonát, vas, jód, kalcium, magnézium) biztosítja az egészséges és tiszta bőr ápolását, harmonizálását. Éppen ezért a ZADOR ”Pure” szappana kiváló a babaápolásban, sokkal jobb megoldást jelent, mintha popsitörlővel irritálnánk az újszülött popsiját. Nyugtatja az ekcémás bőrfelületet, illatanyagmentes, sokáig elég és a nagyobb gyerekek is szívesen fürödnek vele.

 

A cég nem hirdeti, hogy funkcionális szappan lenne és bármilyen bőrbetegségre használ, ők csak azt mondják, hogy ez a szappan természetes összetevőket tartalmaz, nincs benne kemikália. Úgy látom, ez elég is a mai világunkban, nem kell bele semmi olyan szer, ami gyógyít, inkább megfordítva: nem kell bele semmi olyan szer, ami megbetegít. Kristóf kedvenc szavajárása egyébként fürdés után: “Anya, szagolj meg, milyen tiszta vagyok, ZADOR szappannal fürödtem!”

 

◊◊◊

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek