A SZOMSZÁD LÁNY… AKI NAGY NEHEZEN MEGBARÁTKOZOTT A SALÁTÁVAL

2018 április 4. Marton Éva

Ahogy korábban meséltem a sorozat első részében, tetemes túlsúlyt cipeltem magamon. Egy napsütötte májusi napon elkezdtem a diétát. Az első és legnehezebb kihívás az volt, hogy teljesítsem a „napi fél kiló zöldség” feladatot, teljes volt a pánik! Nemhogy fél kiló, nemhogy napi… de heti tíz deka zöldséget sem ettem eddig. Utálom a zöldségeket! Maximum paradicsomot vagy paprikát ettem… Ráadásul a diétám első 3 heti tervében nem szerepelt se paradicsom, se paprika, se semmilyen – szerintem- ehető zöldség… Csupa zöld izék, mind savanyú vagy keserű… Fúúj… Nem vagyok én nyúl!

 

Fogalmam sem volt, hogyan fogom a napi fél kiló zöldséget abszolválni…?! Ha csokiból kellett volna fél kilót enni, nevetve túlteljesítettem volna a feladatot. Az egyetlen.. na jó, két szimpatikus zöldség a padlizsán és a cukkini volt a megengedett zöldségek listáján, amit korábban a kerti grillen ropogós csirkecomb vagy mézes-mustáros tarja mellé eszegettem. Mondanom sem kell, ilyen húsok most szóba sem jöhettek. Nemhogy méz meg mustár… 🙁

 

Első napokban ezzel a két zöldséggel próbáltam túlélni. Fél kiló. Jaahj.. Kimértem milligramm pontosan a konyhai kismérlegen. Nehogymá’ többet lenyomjak a kötelező zöldségekből, mint amennyi kell… Egyébként is teljesen szkeptikus voltam, hogy tíz év sikertelen próbálkozás után majd aztán ettől elindul valami, és elkezdek fogyni.

   

Néhány nap múlva kezdtem ráunni a padlizsánra. Nem igaz, hogy nincs valami más, amivel megbarátkozhatnék!? Ekkor felfedeztem az articsókát és a gombát. Egész jól meg tudtam sütni, zsír nélkül sütőzacskóban, és hamar megvolt a fél kilós adagom. Igen ám, de azért munkahelyen, autóban, megbeszélések vagy fotózások közepette nem tudtam mindig elkészíteni vagy melegen előkapni ezeket a grill vagy sült zöldségeket. Ki kellett találnom valamit a napközbeni túléléshez. Elkezdtem kóstolgatni az üzletekben kapható zacskós salátákat. Pfú… egyik keserűbb volt, mint a másik. A kis dobozos csírák se lettek a barátaim.

 

Aztán egyszer találtam egy teljesen sima, zacskós jégsalátát. Belekóstoltam, és csoda történt. FINOM VOLT! Zamatos, roppanós, rostos, jó szagú, jó ízű. Attól a naptól kezdve rákattantam a jégsalátára. Zöldségesnél egyben vagy a rohanósabb napokon a zacskós változatot vásároltam. Kóstoljátok meg Ti is! Azóta azt viszem magammal megbeszélésekre, konditerembe, autóba, sőt, moziba is chips helyett! Kint van az asztalomon egész nap, ha épp számítógépen dolgozom, vagy ott van velem a műteremben, ha hétvégente fotózok. Simán elnassolok 2 zacskónyit (vagy egy fejet) naponta, ami már önmagában fél kiló zöldség, és akkor még nem is beszéltünk a padlizsánról, cukkiniről, articsókáról és a gombáról… 😊

   

A jó példa ragadós… Ma már a gyerekek is sokszor ezt viszik uzsonnára, és ezt eszik edzés után. Az osztálytársak, edzéstársak is boldogan vesznek belőle, pillanatok alatt felfalják, mintha csak egy zacskó chips lenne… 😉

  A sorozat első részét elolvashatod itt:   https://etelem.hu/2018/03/21/uj-sorozatunk-akinek-sikerult-lefogynia-a-szomszed-lany/  

Következő cikkem (hamarosan): A szomszéd lány, aki megtanulta, hogy a „nem ettem egész nap semmit” nem segít, sőt árt a fogyókúrának…

 

◊◊◊

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!


Vissza

Kapcsolódó cikkek