TAVASZI TUTI TIPP: ZÖLDTURMIX A MAXIMÁLIS EGÉSZSÉGÉRT

2018 március 29. Szökrönyös Katalin

Most, hogy lélekben elbúcsúztattuk a telet, és melegszik az idő, már csak a zöldellő tavaszra tudunk gondolni. Ahogy újraéled a természet és a fákon megjelennek a rügyek, bimbók, a földből pedig előbújnak a zsenge zöld levelek… Nincs is más dolgunk, mint felmarkolni egy csokorral belőlük és egy csúcsszuper energiabombát turmixolni! Higgyétek el, tél után a sejtjeink is csak erre vágynak! 🙂

 

Lúgosít, energizál, a benne lévő nagy mennyiségű klorofill hatására oxigénhez jutnak a sejtek, egy-kettőre felpezsdülünk tőle, s vége a téli depressziónak! Ha csak ránézünk, máris üdébbek leszünk!

 

De ne keseredjünk el, ha még nem találunk a földben zöld leveleket; jobb zöldségeseknél és piacokon megbízható forrásból beszerezhetünk spenótot, sóskalevelet.

 

Személyes tapasztalatom, hogy amikor kedvenc zöld italommal  kezdem a napot – ami gyakran megesik – rendkívül energikus vagyok! Kávét amúgy sem iszom, de egy jó adag zöldturmix mellett nincs is rá szükség! Megfigyeltem egy pozitív mellékhatását is a zöldturmix fogyasztásnak, mégpedig hogy rendszeres fogyasztása mellett kevésbé kívánom az édességet, ami pedig az abszolút gyengém… A vérképet is szépen rendezi: vashiány, vérszegénység esetén is naponta ajánlott felhörpinteni egy pohárral!

 

Abszolút előnye még, hogy pár perc  alatt elkészíthető, meglepően olcsó, gazdaságos és nagyon változatossá tehető, mindenki ízlése szerint. Lényege, hogy tetszőleges (és fogyasztásra alkalmas) zöld leveleket és szintén tetszőleges  gyümölcsöt tartalmazzon a turmix. Ennek alapján nagyon sok verziót alkothatunk, az ízhatás és a tápanyagok is sokfélék lehetnek.

   

A két legfontosabb hozzávalón kívül szeretek minden esetben friss citromot és gyömbért beleturmixolni, a citromtól friss, üde ízhatása lesz, nem beszélve az extra C-vitaminról és lúgosító hatásról, a gyömbér pedig szintén egy szuper hatású növény, ami gondoskodik az immunerősítésről, vírusirtásról és energizálásról, ízben pedig egy kis pikantériáról. 😉

 

A hozzávalók értékes tápanyagai összeturmixolt állapotban rendkívül gyorsan a véráramba kerülnek és könnyen felszívódnak. A legjobb hasznosulás érdekében ajánlott evés előtt fogyasztani, és utána várni 10-15 percet az étkezéssel.

 

Sportolásnál edzés előtt energizál, edzés után pedig lúgosító hatása miatt hasznos.

   

ZÖLD TURMIX (2 főre)

 

–  1 jó marék zöld levél (sóska,spenót, petrezselyemzöld, tyúkhúr, pitypang levél, cékla levél, stb.)

–  1 alma (vagy más gyümölcs) nagyobb darabokra vágva

–  ½ citrom leve

–  ½ liter víz

–  2cm-es darabka friss gyömbér

      

A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk.

 

   ◊◊◊

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek