
SZUPERGYORS, EGYSZERŰ ÉS ÍNYCSIKLANDOZÓ: THAI KÓKUSZOS CURRY
Bár Thaiföldön még nem jártam – ezen hamarosan változtatni fogok – nagyon szeretem a Thai ételeket. Kedvelem, ahogyan a fűszereket, illetve az édes és sós ízeket kombinálják egymással, valamint nagy részük könnyedén elkészthető hús és tejtermék hozzáadása nélkül, hiszen ételeik alapját általában zöldségek és kókusztej adják.
Egyik kedvencem a kókuszos curry, amit kevesebb, mint fél óra alatt, roppant egyszerűen el lehet elkészíteni. Nálam meglehetősen gyakran szerepel az étlapon, amikor egy gyors és egyszerű ebédre vágyom. A hozzávalók pedig bárhol, bármilyen országban könnyedén beszerezhetők, így utazás közben is sűrűn elkészítem. Jelenleg Mexikóban vagyok, és bár szeretem a mexikói konyha hagyományos fogásait, olykor-olykor nem sajnálom a taco-t és tortillát Thai curryre cserélni. 🙂
Azt sem mellékes megemlíteni, hogy ez a recept 100%-ban növényi alapanyagokból készül, ráadásul teljes mértékben finomított cukormentes, gluténmentes és olajmentes.
Hozzávalók 2 fő részére:
4 db répa, felcsíkozva
1 kis fej brokkoli, rózsáira szedve
2 db piros kaliforniai paprika, felcsíkozva
2 db kis fej fehér hagyma, szeletelve
¼ kis fej lilakáposzta, szeletelve
4 gerezd fokhagyma, szeletelve
4 bögre kókusztej
2 tk curry por
4 tk agave szirup (vagy egyéb más édesítő)
friss gyömbér, lereszelve (kb 2x2cm nagyságú)
½ tk Himaláya só
½ tk cayenne bors
A hagymát, fokhagymát és répát 3-4 evőkanál vízzel fedő alatt pároljuk nagyjából 5 percig. Majd hozzáadjuk a gyömbért, lilakáposztát, kaliforniai paprikát, valamint a sót, cayenne borsot és curry port. További 5 percig pároljuk. Ha szükséges, pici vizet adhatunk hozzá, hogy a zöldségek ne tapadjanak a lábashoz. Ezután beletesszük a brokkolit, felöntjük a kókusztejjel, hozzáadjuk az agavét, és amint felforrt, lezárjuk. Így a zöldségek nem lesznek túlfőzve, kellőképpen roppanósak maradnak.
Ha érdekel Miri extraegészséges taco receptje is, akkor kattints ide:A VILÁG LEGEGÉSZSÉGESEBB TACO RECEPTJE
◊◊◊
Vissza