EZT TEHETED A CSECSEMŐD LEBETEGEDÉSE ELLEN!

2018 március 27. Bartos Rita

Bár már nagyon várnánk a tavaszt, az idő még mindig hűvős, az immunrendszerünk pedig eddigre legyengülhet. Erre gondolván ki másra is szeretnénk a legjobban vigyázni, mint kisbabáinkra? Olvasd el szakértőnk, Bartos Rita babagondozási tanácsadó egyszerű és rövid tippjeit a megelőzésről!

 

Azoknál a babáknál, akik még anyatejjel táplálkoznak, szerencsére minimálisra csökkenthető a megbetegedés esélye.

Próbáljuk őket gyakran kivini a friss levegőre, és ne zsúfolt, emberekkel teli boltokba, áruházakba, bevásárlóközpontokba. Szülők, illetve a nagyobb testvérek folyamatosan mossanak kezet, hogy a betegséget ne vigyék tovább a csecsemőre!

 

Azoknak a kicsiknek, akiknél már elkezdődött a hozzátáplálás, sok zöldséget és gyümölcsöt adjunk, így átadva vitaminokat az erősebb immunrendszerért.

   

De azért legyünk tisztában vele: minden igyekezetünk ellenére szinte elkerülhetetlen, hogy egy kis orrfolyás, torokfájás ne érje utol a gyermekünket a téli, tél végi időszakban.

 

Mire figyeljünk oda, ha a gyermekünk náthás lesz?

 

Leggyakoribb a torokfájás, orrdugulás, láz, illetve a rossz közérzeten kívül előfordulhat hányás vagy hasmenés is. Ennek oka a garaton lecsorgó váladék.

A csecsemők náthájára azért kell jobban odafigyelni, mert az orrjáratuk nagyon szűk, orrot sem tudnak fújni. Így aztán megnövekszik a betegséggel töltött napok száma, hiszen úgy tudnak csak meggyógyulni, ha a váladék folyton távozik.

 

Az orrdugulás miatt a csecsemő szopni sem tud, étvágytalanná válik és legyengül. Ez fogyáshoz, illetve kiszáradáshoz is vezethet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az orrjáratot tisztítsuk meg a váladéktól. Erre csecsemőkorban az orrszívás a megfelelő módszer.

 

Sajnos a babák ezt általában nem szeretik, félnek a porszívó hangjától vagy a csőtől amit az orrukba kell helyezni.

A továbbterjedés megelőzése és a gyógyulás érdekében azonban ez elkerülhetetlen!

 

◊◊◊

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek