ÚJ SOROZATUNK! AKINEK SIKERÜLT A NAGY ÁTALAKULÁS: “A SZOMSZÉD LÁNY”

2018 március 21. Marton Éva

Kilenc hónap alatt 33 kilót fogytam. Igen, harminchármat. Sok barát és ismerős kérte, hogy meséljek erről. Meséljek, miért kezdtem neki, meséljek, nehéz volt-e, meséljek, mit szól a család, meséljem el, hogyan csináltam… Nem értettem, hogy miért olyan érdekes ez, hiszen annyi sikersztorit olvasni a világhálón, mire ez a nagy érdeklődés? Azt a választ kaptam, hogy mert én olyan vagyok, mint a „szomszéd lány”. Közülük való, hozzájuk hasonlóan rohanó életmódot élő, kicsit sem celeb, hétköznapi ember. Dolgozó nő, Anya, Feleség. Ugyanazokkal a napi problémákkal, küzdelmekkel, mint ők. Valaki, aki pont olyan, mint ők, csak neki sikerült az, amivel olyan sokan küzdenek: látványosan lefogyni.

 

Először személyesen, aztán a nagy érdeklődésre való tekintettel egy Facebook zárt csoportban kezdtem mesélni és megosztani a napi küzdelmeket, sikereket, tapasztalatokat, gondolatokat. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Gábor bíztatására itt is mesélhetek Nektek!

 

Hogyan is kezdődött? Mi volt a „nagy bekattanás”? Mikor éreztem, hogy „itt az idő”? Az igazság az, hogy semmikor! Nem volt kattanás, nem volt nagy pillanat, nem volt megvilágodosás. Az történt, hogy már öt éve éltem a boldog dagik életét. Igen, én már megbarátkoztam azzal, hogy tetemes túlsúllyal kell leélnem az életemet. Boldog voltam, mert a túlsúlyommal együtt szó szerint kerek volt az életem. Boldog anyuka, feleség, barát, munkaerő voltam. Senki nem piszkált a súlyom miatt, úgy szerettek, ahogy vagyok.

 

Tudtam csinosan öltözni, kedves arc, kisugárzás, mindenki szeretett. Szülés után tíz éven át próbálkoztam mindenféle diétával, csodaszerrel, módszerrel, nem tudtok olyat mondani, amit ne próbáltam volna ki a paleótól az akupunktúrán át a hypoxi bicikliig. Még gasztropszichológushoz is elmentem, mert biztos valami lelki ok miatt tapad rám ez a tetemes túlsúly. Mindhiába. Egy-egy diétával sikerült 4-5 kilót leadni, amit nemsokára duplán vissza is híztam. Ez ment tíz évig. Aztán feladtam. Nem küzdöttem tovább. Elfogadtam magam úgy, ahogy vagyok. Mindig is sportoltam. Túlsúllyal is rendszeresen gyalogoltam a hegyen, a futópadon kocogtam, zumbáztam, tornáztam, aktív életet éltem. Boldogan, dagin.

 

Aztán teljesen véletlenül megismerkedtem egy lánnyal, aki elmesélte, hogy egy tudatosan összeállított módszerrel fogy, amiben (mint az inzulinosoknak) meg van adva, hogy mikor mit, mennyit kell enni. Ilyen diétát még nem próbáltam. Gondoltam, egy próbát megér, veszteni valóm nincs, kipróbálom. Az első hetek után látványos eredményt értem el, ami tovább inspirált, hajtott, hogy folytassam. Messze még a cél, de már 33 kiló (a tízéves kislányom teljes súlya) lement.

   

Fantasztikus úton indultam el, megismerve az egészséges táplálkozás alapjait, megtanultam miért fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, hogy miért kell rengeteg zöldséget fogyasztani, hogy miért fontos a tudatos táplálkozás, hogy a fűszerek is tele vannak káros, egészségtelen összetevőkkel, hogy miért jó, ha nyers dolgokat eszünk, és hogy milyen egyszerű elkészíteni néhány teljesen egészséges ételt. Sokat tanultam a türelemről, a jellemről, és a társas kapcsolatokról is. Megváltozott az életem! A részletekről a következő cikkben mesélek 😊

 

Következő cikkem (hamarosan): A szomszéd lány – Aki nagy nehezen megbarátkozott a salátával…

 

◊◊◊

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek