ÉLETVESZÉLYES BALESETE UTÁN MOST EGY KISLÁNY ÉLETÉT SEGÍTETTE A BRINGÁZÁSSAL

2018 március 18. Ételem.hu

-52 kg és kockahas, +100.000 Ft egy kislány gyógyulásáért, ütközés egy autóval, majd újra nyeregbe pattanás – többek között ezt adta Zsiga Csabának a kerékpározás, amelynek teljesen a szerelmese lett. Vendégszerzőként most elmeséli nektek a történetét, megéri elolvasni!

 

132 kg volt a súlyom, amikor elhatároztam, hogy most már teszek valamit magamért. A súlyom jojózott: hol lefogytam 15 kilót, hol 10 kg feljött annak ellenére is, hogy nem hittem a jojó-effektusban. Egy magánéleti válság után hoztam meg a döntésemet, és elkezdtem országúti kerékpározni. Az eszköz adott volt, régen a kisfiam is bringázott, így volt otthon egy kerékpár, még ha méretben nem is volt megfelelő.

 

Nagyon nehéz volt először a kerékpározás, hatalmas kitartás kellett hozzá, de hamar olvadni kezdtek rólam a kilók. Ehhez persze az életmódváltás is kellett, az étkezésemet is át kellett alakítanom. Kezdetben csak 20 km-t, majd 50-et tekertem, és ahogy egyre kevesebbet mutatott a mérleg, úgy indult be a lendületem is.

   

2 hónap alatt már 40 kg-tól szabadultam meg. Igaz, az első két hétben extrém diétát csináltam végig, két héten át kizárólag vitaminokkal és léböjtkúrával. A kerékpározás aztán óriási élmény lett nekem, majd pedig egyenesen szenvedély, életforma és hitvallás.

 

 

Időközben más fantasztikus sikersztorikat is megismertem, sokan 60-80 kg-ot fogytak a bringázással.

 

Aggódtam a tél miatt, a rossz idő miatt, hogy mi lesz velem, amikor nem lehet tekerni, és vettem magamnak egy spinning biciklit. Ez jó inspiráció volt, hamarosan megalakítottam egy helyi vállalkozónővel a Fonyódi Teker Clubot, ami nagy népszerűségre tett szert. Talán az a siker kulcsa, hogy szívvel-lélekkel tesszük a dolgukat, és nem a pénz, nem az üzlet miatt hoztuk létre a klubot, hanem hogy örömet okozzunk, és nagy fogyásokról számolhassunk be.

   

1-2 hónap alatt óriási változásokat tudunk elérni. S miért pont a bringázás? Azért, mert ez a túlsúlyos emberek számára is vállalható mozgásforma.

   

Kis intermezzo volt a kerékpározásban, hogy súlyos balesetet szenvedtem. A főúton összeütköztem egy autóval, és nyaktörést szenvedtem. De ez sem tartott vissza attól, hogy újra nyeregbe pattanjak, és folytassam a tekerést, ami számomra óriási motiváció!

 

Önmagamért már sokat kerékpároztam, ki akartam próbálni másvalakiért is – így történt, hogy fogadást kötöttem egy vállalkozó barátommal, aki még sohasem jótékonykodott. A tét 100.000 Ft volt: körbe tudom tekerni a Balatont 30 km/h-s átlaggal, mindössze 7 óra alatt? Kitűztünk egy dátumot, és az volt a kockázat, hogy mindegy, milyen idő lesz, ha esik, ha fúj, akkor kell teljesítenem a kihívást. A nagy szél ellenére is véghezvittem, amit elterveztem, hiszen csodás cél vezérelt: támogatni az összeggel Borókát, a fonyódi rákbetegséggel küzdő kislányt és családját. Boróka szülei harcolnak a kislányuk gyógyulásáért, és sosem kértek segítséget. Most húsvéti ajándékként kapták a nyertes fogadásból származó támogatást.

   

Mindeközben újabb kihívásokkal nézek szembe: az orvosok egyfajta betegséget állapítottak meg nálam. Igaz, a környezetem jobban aggódik nálam: én hiszem, hogy a motiváció, az egészséges életmód, a pozitív hozzáállás meggyógyít, és nem érzem betegnek magam. Egyszerűen nincs betegségtudatom őszintén szólva, hiszen nem szükséges megfelelni a diagnózist követő elképzeléseknek! Teszem a dolgom, szelem a kilométereket, fogyasztom a blnce minőségi vitaminokat, amelyeket nagynéném, dr. Balaicza Erika, az Ételem.hu szakértő orvosa ajánlott nekem. Hálás vagyok, hiszen ő nagyon sokat tett és tesz a gyógyulásomért, pénzt és időt nem sajnálva, a teljes szakmai tudását hadrendbe állítva. Természetesen én is megteszem a testemért és lelkemért, amit csak lehet.

 

Soha többet nem szeretnék kövér lenni, és mindent elkövetek annak érdekében, hogy ne is legyek az! Ebben segít, hogy a tekerés sok endorfin hormont termel – aminek a kedvező hatása bizonyosan a gyógyulásomat is segíti.

 

Időközben elvégeztem a spinning instruktori képzést is. Az már csak ráadás, hogy a tekerés összehozza az embereket és szuper csapatot kovácsol, új, értékes emberi kapcsolatokat ad a számomra – már csak ezért is megéri!

 

   ◊ ◊ ◊

 
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza