A VILÁG LEGEGÉSZSÉGESEBB TACO RECEPTJE

2018 március 17. Kovács Mirjana

Már egy éve Mexikóban élek, ahol a helyiek reggelire, ebédre és vacsorára is taco-t esznek. Jómagam is gyakran fogyasztom az utcai árusoknál, most azonban úgy döntöttem, hogy megalkotom a valaha látott legegészségesebb, 100%-ig friss zöldségekből és gyümölcsökből álló taco-t!

 

A taco nem más, mint kukoricalisztből és vízből készült tortilla lap, amit vaslapon megsütnek, és általában hússal, zöldségekkel és különböző szószokkal tálalnak. Ehhez bármikor könnyedén hozzá lehet jutni, ugyanis az utcák teli vannak helyi taco árusokkal. Azonban én a kukorica tortillát lilakáposztára cseréltem, a húst és sült zöldségeket pedig friss zöldségekkel és gyümölcsökkel helyettesítettem.

 

A friss gyümölcsöknek köszönhetően kellőképpen zamatos és szaftos az étel, így nincs szükség semmiféle öntetre!

 

Hozzávalók 2 db taco-hoz:

 

2 db lilakáposzta levél

1 nagy marék rukkola, aprítva

1 db répa, lereszelve

1 db alma, lereszelve

1 szár angolzeller, szeletelve

½ gránátalma

½ grapefruit, felkockázva

 

A töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban, majd töltsük meg vele a lilakáposzta leveleket, és már készen is van. Hát nem fantasztikus?

 

Ha a lilakáposztát felcsíkozzuk és összekeverjük a többi hozzávalóval, akkor egy finom, színes salátát kapunk, taco formájában viszont kicsit izgalmasabbá tehetjük ezt az egyszerű ételt. Sokszor megkérdezik tőlem, hogy nem unalmas mindig salátát enni? Először is, nem csak salátákat eszem, másodszor pedig egy kis kreativitással annyiféle verzióban el lehet készíteni a zöldségeket és gyümölcsöket, hogy képtelenség megunni őket! 🙂

 

◊◊◊

 
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek