ESETTÖRTÉNET: MOZGÁSSAL, EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSSAL A GYÓGYULÁSÉRT!

2018 február 19. Baski Sándor

Hoztam nektek egy érdekes történetet az életmódváltás hatékonyságáról. Évát miómával kellett volna műteni, de ő egy másik utat választott… Elkezdett egészségesen élni. Érdemes tanulni az esetéből!

 

1996. óta dolgozom edzőként. Az elmúlt 21 év alatt sok vendégem volt, aki fogyni, izmot építeni vagy versenyezni akart. De olyan is megesik, hogy valakit egy betegség motivál arra, hogy változtasson. Tavaly november elején ilyen okból, komoly problémával keresett meg Éva. Az ötven év körüli hölgy elmesélte, hogy egy hete nőgyógyászati vizsgálaton járt, és sajnos az eredmény szerint 23*21 mm-es miómát találtak a méhében. Az orvosa azt mondta, hogy ezt bizony műteni kell. Évi azonban tiltakozott, és a műtétet nem szerette volna vállalni.

 

Az orvosa azonban felmutatott számára még egy lehetőséget, miszerint mozgással, helyes táplálkozással elkerülhető lehet a beavatkozás, amennyiben elkezd felszívódni a mióma.

 

Számomra nagy kihívás volt Évi megkeresése. Felhívtam Bio Gabit, hogy egyesítsük erőinket és elmeséljem neki a történteket. Összeállítottam Évi számára az étrendet, Gábor pedig ajánlott pár értékes tápanyagforrást, termékfejlesztést és elmondta azok helyes alkalmazását.

 

N.Évivel elkezdtük a közös munkát november 4.-én, és heti 4 edzést tartottunk a következők szerint: 1. nap: 10 perc kardio, majd egy kis felsőtest csak gépekkel, végül levezetésképp ismét 10 perc kardio.

2. nap: csak kardio

3. nap: nagyon kevés alsótest edzés, tológyakorlatok nélkül

4. nap: kardio.

Éva étrendje előnytelen volt, cukorral és finomliszttel, csokival, süteménnyel, ráadásul mindössze 0,8-1,2 liter folyadékot fogyasztott naponta. A laboreredménye sem bizonyult kecsegtetőnek, tehát volt előttünk feladat bőven. Hangsúlyt helyeztünk a tudatos táplálkozásra, a teljes kiőrlésű gabonákra és más egészséges élelmiszerekre.

  Bio Gabi (Tóth Gábor) pedig a következőket javasolta számára:  
  • # Máriatövismag olaj: 1 evőkanál éhgyomorra
  • blnce Slim csíráztatott, testtömeg-csökkentés célját szolgáló élelmiszer fél adag reggeli előtt (30 g, 1,25 dl folyadékkal: víz, gyümölcslé, növényi tej)
  • blnce Fókusz formula színes bogyós magőrlemény 1 mokkáskanál napközben (nyersen, pépes ételbe, főzelékbe, kásafélékbe, turmixba, folyadékba)
  • blnce Női formula préselt olajosmag őrleménykeverék 1 mokkáskanál napközben (készételbe, folyadékba, kásába, turmixba, smoothie-ba, levesbe, főzelékbe)
  • Homoktövis zselé: 1 mokkáskanál este
  • Eisenblut: 30 ml reggel.
 

Az edzések révén 2-3 hét alatt nagyon jó lett az állóképessége. Az előírt étrendet maximálisan betartja, s ma már napi 3,5 – 4,5 liter folyadékot fogyaszt.

 

Az újbóli laborvizsgálatot január 19-én végezték nála, és jó híreket kaptunk: sokat javult az eredménye! Teljesen megszűnt a vashiány, és a korábban szintén problémás Gamma/GT is rendben lett (májfunkció).

 

Február 6-án ment vissza a nőgyógyász orvosához és a diagnózis szerint a mióma visszahúzódott 21*18 mm-re, továbbá vele együtt a méh mérete is csökkent! Mivel az orvos ettől tette függővé a műtétet, ezek kiváló hírek voltak: legközelebb 1 év múlva kell visszamennie kontrollra.

 

Az edzés mellett igyekszünk a feladatunkra, valamint a pozitív dolgokra koncentrálni, öntöm a lelket Évibe. Bizonyos, hogy következő lépésként a mentális egészségére is hangsúlyt kell fektetnie a jövőben a teljes gyógyulás érdekében!

 

A következő vizsgálatokig is tovább dolgozunk a sikerért, az egészségért! Nagyon büszke vagyok rá, hogy kitartással végigcsinálta a munkát abban a tudatban, hogy a műtét kilátása forgott kockán.  S bár nem a fogyás volt a lényeg, a testsúlya is csökkent 5 kg-ot (60 kg-ról 55 kg-ra).

 

◊◊◊

 

~ Felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden betegség egyéni vizsgálatot, valamint orvosi felügyeletet igényel! Az életmódváltásra adott tippek szintén testreszabottak, minden embernél egyediek. ~

  A képek illusztrációk, nem a történet szereplőjét ábrázolják. 

◊◊◊

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza