MUTASD A MELLED, MEGMONDOM, HÁNY GYEREKED VAN…

2018 február 7. Bartos Rita

Sok várandós anyukát elbizonytalanít a melle miatt érzett aggodalom a szoptatással kapcsolatosan. Szeretnénk szoptatni a kicsit, de mi lesz utána? Mennyire alakul át a mellünk?

 

Gyakran osztják meg velem a leendő édesanyák a szoptatás eme szempontja miatti aggodalmaikat. Tény, hogy a mellet megviseli a szoptatás, pontosabban a szoptatás miatti állandó méretingadozás. A szoptatás során a mell olyan, mint a férfiak söröskorsója: kiürül, újra töltődik, kiürül, újra megtelik… Ez a folyamat igénybe veszi a szöveteket és a bőrt, a mell veszít tartásából, feszességéből. Ami egyszer elindult lefelé, azt megállítani nem lehet, vagy legalábbis nagyon nehéz.

 

Mit tehetünk?

 

Sportoljunk! Vannak kifejezetten a mell feszesítését célzó gyakorlatok. Ha rendszeresen végezzük ezeket, szép eredményt érhetünk el vele, megmenthetjük, ami menthető. A hideg-meleg zuhany is serkenti a vérkeringést, ami hasonlóan a sportoláshoz, javítja a szövetek vérellátását. A megjelenő terhességi csíkok krémekkel, olajokkal és különböző kozmetikai eljárásokkal is szépen halványíthatók.

   

Mit ne tegyünk?

 

Semmi esetre se kezdjünk bele drasztikus diétába. Sokan először a mell zsírállományából veszítenek. A gyors fogyás éppúgy megviseli a mell bőrét, mint a szoptatás miatti méretingadozás. Ha gyorsan csökken a mell mérete, a bőr nem tudja elég rugalmasan követni, és a mell megereszkedik… Legyünk hát türelmesek az alakunk visszanyerésében!

 

Mindezek figyelembe vétele mellett sem tudjuk befolyásolni genetikai adottságainkat. Ezért akárhogy is alakul a mellünk formája, fontos az elfogadás.

 

Az anyatejes táplálás semmivel sem egyenértékű, a baba féléves koráig a lehető legjobb, amit kaphat a kicsi. Az anyatej tápanyagtartalma egy valódi védőburok, a baba kiegyensúlyozott lelki fejlődése szempontjából pedig a szoptatás során együtt töltött idő is nagyon fontos szereppel bír.

 

◊◊◊

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza

Kapcsolódó cikkek