
TÖLTÖTTEN TÖK-ÉLETES
Számomra az őszi és téli receptek egyik elengedhetetlen alapanyaga a sütőtök. Szinte nem telik el olyan hét, hogy ne szerepelne nálam az étlapon! Elkészíthetjük sósan, édesen, készülhet belőle leves, köret, desszert, főfogás… szóval egy igazi Jolly Joker. Mindemellett kiváló vitamin-, tápanyag- és ásványianyag-forrás, fogyasztása erősít az immunrendszert, szebbé teszi a bőrt, valamint pozitívan hat a látásra és az emésztésre.
A sült tök illatáról mindig drága nagymamám jut eszembe, akinek a konyhájában télen állandóan ez a kellemes illat kering a levegőben. A kertjében termett sütőtököt egyszerűen nagyobb darabokra szeli, alufóliával bélelt tepsiben megsüti, és sütemény helyett ezzel a finomsággal kínál minket a kellemes délutáni tea mellett. Ez az egyszerű étel nyújtott inspirációt e receptemhez, amely könnyedén elkészíthető, igazán laktató, finom és egészséges fogás.
Quinoával töltött Hokkaido tökHozzávalók (2 fő részére):
1 db nagy hokkaido tök
1 bögre főtt quinoa
1 marék rukkola aprítva
½ piros kaliforniai paprika felkockázva
1 db alma lereszelve
1/4 bögre gránátalma
1 marék mazsola
Elkészítés: Vágjuk félbe a tököt, magozzuk ki, majd tegyük alufóliával ellátott tepsibe a félbevágott felével lefelé. Takarjuk le alufóliával és 180 °C-on addig süssük, amíg meg nem puhul (kb 30-40 perc). Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Mindeközben egy tálban keverjük össze a quinoát a rukkolával, paprikával, almával, gránátalmával és mazsolával. Töltsük meg a sütőtököt a töltelékkel, és már tálalhatjuk is! Ugye, milyen egyszerű?
Jó étvágyat hozzá! 🙂
◊◊◊
Vissza