A KÉT LEGFINOMABB EGÉSZSÉGES KARÁCSONYI SÜTIRECEPT

2018 december 4. Szökrönyös Katalin

Mindenki tudja, hogy a karácsony általában nem az egészséges étkezésről szól… Ellenkezőleg, inkább a plusz kilók felszedéséről és a hizlaló, cukros “sütikékről”. De van más választási lehetőségünk is, méghozzá különösebb lemondás nélkül: léteznek isteni finom reform sütemények.

 

Épp a minap láttam egy hirdetést, hogy megvásárolhatjuk, megsüttethetjük ezeket készen is. De aki szeretné, hogy finom, édes illat lengje be a lakást, és biztosan tudja, milyen összetevők vannak a majszolnivaló finomságokban, valamint frissen szeretné elfogyasztani ezeket az édességeket, azoknak hoztunk két fantasztikus receptet!

 

Tudjuk, hogy a nem hagyományos alapanyagokból készült dolgokat általában nehezebb elkészíteni, de mi most az egyszerűségre törekedtünk – az ünnepek alatt mindenkinek sok dolga van. Igaz, hogy időben megjelentetjük ezt a receptet, de ne minket hibáztassatok, ha karácsonyig elfogynak a finomságok, és újra kell sütni azokat! 😀

 

MÉZESKALÁCS ZABLISZBŐL

 

75g zabpehely liszt

2g szódabikarbóna

1 csipet só

½ tk. mézeskalács fűszer

50ml olvasztott kókuszolaj

10ml növényi tej

25g szőlőszirup/méz

 

A száraz összetevőket összekeverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a kókuszolajat, majd hozzákeverjük a szőlőszirupot és a növényi tejet. Majd a lisztes keverékkel tésztává dolgozzuk össze.

 

Egy zsírpapírral bélelt sütőlapra evőkanálnyi halmokat rakunk, majd 2-3mm vastag korongokká lapítgatjuk őket.

 

180 fokos sütőben 10 percig aranybarnára sütjük.

 

ZABL ISHLER

 

130g zabpehely liszt

2g szódabikarbóna

50g kókuszolaj

10ml növényi tej

csipet só

40g méz

½ tk. fahéj

 

A száraz összetevőket összekeverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a kókuszolajat, majd hozzákeverjük a mézet és a növényi tejet. Majd a lisztes keverékkel tésztává dolgozzuk össze.

 

Egy zsírpapírral bélelt sütőlapra evőkanálnyi halmokat rakunk, majd 2-3mm vastag korongokká lapítgatjuk őket. 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

 

Csokoládémáz:

 

30g (cukormentes) (ét) csokoládé

½-1ek. kókuszolaj

Baracklekvárral vagy más savanykás lekvárral megkenjük, és összeragasztjuk, ha kihűltek.

Végül a kókuszolajjal olvasztott csokiba mártjuk.

 

Frissen finom omlós a mézeskalács és az isler, aztán 1-2 nap múlva puha lesz. Mindegyik formájában isteni. 🙂 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Az eredeti receptet köszönöm a plantmilkyway Instagram oldalnak, melyet egy kicsit átformáltam. 

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!