VÉGRE EGY EGÉSZSÉGES PALACSINTA! VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES FINOMSÁG

2018 november 19. Kovács Mirjana

Fel a kezekkel, aki nem szereti a palacsintát valamilyen formában! Hmm, szerintünk ez elképzelhetetlen… Miri most hozott nektek egy fantasztikus, szuperegészséges palacsinta receptet. Amit még a Szomszéd Lány is minden lelkiismeretfurdalás nélkül megehetett volna Siófokon – igaz, nem Nutellával. De ilyet sajnos ott nem adnak, viszont otthon egyszerűen elkészíthető! No és persze téli desszertnek is kiváló, még frissen, melegében. 🙂 

 

A minap vettem egy kiló natúr hajdinát, és azon gondolkoztam, mit készíthetnék belőle hajdinakásán kívül. A palacsintát nagyon szeretem, így úgy döntöttem, kipróbálom, milyen lehet, ha száz százalékban hajdinából készítem.  Most próbáltam először, és ezek után biztosan gyakran el fogom készíteni, mert roppant egyszerű és nagyon finom.

 

A tésztához használhatunk boltban vásárolt hajdinalisztet, vagy akár magunk is lisztté őrölhetjük a hajdinát egy egyszerű turmixgép segítségével. Most az utóbbit választottam. A száraz hajdinát turmixgépbe helyeztem, lisztté őröltem, majd néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával tökéletes palacsintatészta készült belőle. Nem szakadt szét sütés közben, nem tapadt a serpenyőhöz még olaj hozzáadása nélkül sem, ízre pedig meglepően finom lett. Sokan ódzkodnak a hajdinától a fanyarkás, diós utóíze miatt, de egy kevés vanília és kakaópor hozzáadásával ezt teljes mértékben palástolni lehet.

 

A palacsintát bármivel megölthetjük, amit szeretünk. Nekem a csokis ízvilág a kedvencem, így egy szuper egyszerű és gyors csokipudingot készítettem banánból és kakaóporból, és azzal töltöttem meg őket. Ennek a receptjét is megosztom veletek. 

 

Ez a palacsinta kiváló alternatíva lehet azok számára, akik gluténmentesen étkeznek, vagy egyszerűen az egészséges táplálkozás hívei, de nem szeretik a bonyolult, rengeteg hozzávalóból készült recepteket.

 

Hajdina palacsinta recept (kb 7-8 db)

 

1 bögre lisztté őrölt hajdina

1 bögre növényi tej

¾ bögre víz

csipet só

½ tk vanília kivonat

1 tk kakópor

 

A hozzávalókat keverjük simára, és a szokásos módon süssük ki. Közepes hőfokon sütöttem olaj nélkül, és így is tökéletesen tudtam bánni a tésztával. (Kicsit vastagabbak lesznek, mint a hagyományos palacsinta.)

 

Csokipuding recept

 

3-4 db érett banán

1 ek kakópor

1 ½ tk útifűmaghéj

 

A nyers banánt és a kakaóport turmixoljuk krémesre, majd adjuk hozzá az útifűmaghéjat. Amíg sütjük a palacsintát, addig az útifűmaghéj kellőképpen megduzzad, így tökéletes állagot ad a tölteléknek. Ha túl hígnak találjuk, adhatunk még hozzá egy kis útifűmaghéjat.

 

Tálaláskor adhatunk hozzá friss gyümölcsöket. Az egyik favoritom a csoki-áfonya párosítás, így nálam ezúttal ez volt a nyerő. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Ha tetszett ez a recept, próbáld ki Miri ínycsiklandozó vegán almás pitéjét is:

 

SÜTÉSMENTES VEGÁN ALMÁS PITE – mindenki szereti!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!