ÉDESSZÁJÚAN LELKIISMERETFURDALÁS NÉLKÜL

2018 október 12. Szökrönyös Katalin

Legtöbben rajongunk az édességekért. Ki nem nyel nagyot egy gyönyörű, mondjuk csokimázas, bogyós gyümölcsökkel díszített, pihe-puha lapok között lágy krémmel rétegezett sütemény láttán?

 

Igen, mi emberek édesszájúak vagyunk. Tulajdonképpen szó szerint az anyatejjel szívjuk magunkba, hiszen már csecsemőkorunkban egy krémesen édes ízzel találkozunk először.

 

Ne legyen lelkiismeretfurdalásunk, ha szeretjük az édességet! Csak válasszunk tudatosan, hogy milyen alapanyagokból készültet fogyasztunk el. Fontos, hogy mikor és mennyit eszünk meg belőle, még ha egészséges is…

 

A fehér lisztes, fehér cukros nehéz, vajas, vagy éppen a mesterséges adalékanyagoktól felfújt pillekönnyű és aromáktól illatozó süteményeket pedig lehetőleg kerüljük.

 

Válasszunk tudatosan és készítsük magunk!

    

Rostban gazdag, teljes kiőrlésű lisztből, kölesből, vagy gluténmentes hozzávalókból

 

Édesítésre leginkább a teljesen kalóriamentes, természetes és káros mellékhatásoktól mentes stevia-t vagy eritritet válasszuk, vagy a kettő kombinációját, a 4x-es édesítőerejű stevia-eritritet vagy az ásványi anyagokban gazdag aszalt gyümölcsöket

 

Zsiradékként pedig a hasznos olajokat tartalmazó és változatos ízvilágú dióféléket, magvakat részesítsük előnyben.

 

Adjuk meg az ízlésünknek és a sejtjeinknek is, amire vágynak!

 

Íme egy nagyszerű torta recept, ami növényi alapanyagokból készül, cukormentes, gluténmentes, ínycsiklandóan ízletes és még sütni sem kell!

 

Mit ad nekünk ez a torta?

 

Csonterősítő mandulát

Értisztító mogyorót

Emésztést segítő datolyát

Agyműködést serkentő kesudiót  

Immunerősítő kókuszt

Antioxidáns hatású kakaót

 

 

Hozzávalók az alaphoz:

 

100 g mandula és török mogyoró vegyesen

70 g áztatott datolya (lé nélkül)

 

A krémhez:

 

150 g natúr kesudió előző este, de legalább 4 órával előbb beáztatva

70 g olvasztott kókuszolaj

csipet só

200 g kókuszkrém

20 g  „Negyedannyi-ugyanannyi” elnevezésű édesítő (stevia-eritrit keveréke)

50 g áztatott datolya kevés lével

3 púpos ek. holland kakaópor

vanília

 

Elkészítés:

 

Aprítógépben porrá őröljük a mogyorót, mandulát, majd az áztatott datolyát is hozzá turmixoljuk. Akkor jó, ha összetapad! Egy folpackkal bélelt 18cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk.

 

Ezután jöhet a krém:

A hozzávalókat magas fordulatszámon krémesre turixoljuk, ráöntjük a tortaalapra, majd 2-3 órára fagyasztóba tesszük dermedni.

Tálalás előtt 15- 20 perccel kivesszük, tetejét tetszőleges, idényszerű vagy mirelit gyümölccsel, magokkal, ehető virággal, gyógynövénnyel díszíthetjük.

 

Ha tetszett ez a recept, érdemes kipróbálnod vegán szakácsunk túrótortáját is:

 

ÁMULATOS VEGÁN TÚRÓTORTA – EGYSZERŰEN ELLENÁLLHATATLAN!

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Kapcsolódó cikkek