STRESSZCSÖKKENTŐ VEGÁN ÉDES FINOMSÁGOK SIETŐS HÉTKÖZNAPOKRA

2018 május 22. Szökrönyös Katalin

Mit együnk a stresszes, rohanós időszakokban, ami különösebb vesződség nélkül, könnyedén elkészíthető, nem szükséges hozzá ezerféle alapanyag, sem sok munkóra, mégis egészséges? Vegán szakácsunk, Kati szuper ötleteket ad nektek ezúttal is!

 

Cikksorozatunk első részében két gyümölcsöző receptet hozott nektek, a másodikban pedig sós finomságok ötleteivel kedveskedett. Ezúttal újra az édesszájúak örülhetnek – két extra izgamas shake-t és egy gyümölcsös zabpehelytallért javasol. Mi mindig elégedett kóstolgatjuk a receptjei alapán készült ételeket, próbáljátok ki ti is bátran bármelyiket! 

 

SZEDRES-BANÁNOS FEHÉRJE SHAKE

 

½ csésze mirelit vagy friss szeder (vagy más lila/piros bogyós gyümölcs)

½ banán

1,5dl növényi tej

2 ek. növényi fehérje por (kedvencem a  blnce vaníliás barnarizs, borsófehérje, kendermagfehérje por)

 

A hozzávalókat összeturmixoljuk.

Miért érdemes kipróbálni? Mert sokáig tartó jóllakottságot, frissességet ad, sejtjeinket pedig elárasztja könnyen felszívódó és hasznosuló tápanyaggal.

 

„KÁVÉS”-DATOLYÁS FEHÉRJE SHAKE TAHINIVEL (2 személy részére)

 

8 db datolya beáztatva

½ db banán

2 dl növényi tej

10 db (1 maréknyi) kesudió éjszakára beáztatva

 1-2 ek. gabonakávé

1 ek. tahini (finomra őrölt szezámmagból készült, sűrű állagú massza, készen kapható)

1-2 ek. rizsfehérje por

 

 

Az átmosott datolyákat előző este, vagy ha elfelejtettük, akkor fél órára forró vízbe áztatjuk. A többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk. Ha vacsorára fogyasztjuk, akkor elhagyhatjuk a tahinit és a banánt az extra kalóriák miatt, viszont reggelire fontos hozzávalói egy tápanyagdús reggelinek, ami napközben felhasználható hasznos kalóriákat és tápanyagokat tartalmaz. Ha szükséges, pár csepp steviával tovább édesíthetjük.

 

ÁFONYÁS ZABPEHELY TALLÉR

 

7ek. méz/agavé szirup

½ csésze növényi tej

½ csésze olaj

¾ csésze dióféle (dió, mandula, mogyoró)

1 csipet só

1 csésze aszalt áfonya (vagy más aszalt gyümölcs kisebb darabokra vágva)

2 csésze zabpehely vagy zabpehely liszt

1 csésze teljes őrlésű tönköly liszt vagy barnarizsliszt

 

Először a folyékony hozzávalókat keverjük össze, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat is. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanálnyi halmokat formázunk és előmelegített sütőben 180 fokon világosbarnára sütjük.

 

Legutóbb akkor készítettem, amikor a gyerekek fürödtek egy nagyot a kádban. Mire megtörölköztek, kész is volt a másnap reggeli. Na jó, egy picit lehetett enni belőle, mert a frissen sült diós-áfonyás keksz illatnak ki tud ellenálni? 🙂 Kiváló rost, fehérje, ásványianyag-forrás reggelire egy kis jó minőségű, lehetőleg cukormentes lekvárral, növényi tejjel, vagy egy finom gyümölcsturmixszal.

 

Ha tetszettek ezek a receptek, próbáld ki Kati korábbi ötletét is, nem fogsz csalódni!

FÜSTÖS VEGÁN CHILIS BAB – KÉRSZ TE IS?

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Kapcsolódó cikkek