ÁMULATOS VEGÁN TÚRÓTORTA – EGYSZERŰEN ELLENÁLLHATATLAN!

2018 május 15. Szökrönyös Katalin

Közkívánatra most egy féltett tortareceptemet osztom meg veletek, ami tuti sikert arat, ha elkészítitek! Amennyiben biztosra akarok menni és bevágódni, ráadásul kevés időm van, akkor ez a torta az aduászom!
Mennyei íz, pofonegyszerű elkészítés, értékes tápanyagok, szója, glutén, cukor, tej-tojásmentes …létezik ilyen desszert?

 

Ó de még mennyire! A biztos sikerhez annyi kell csupán, hogy legyen nálad egy erős turmixgép és az egyik alapanyag 1 nappal előbb, mint ahogy elkészítenéd. A többi már gyerekjáték!

 

Barátság túrótortának neveztem el egyébként, mert tavaly ősszel készítettem először egyik barátnőm 50. szülinapi partijára. Aki természetesen tényleg szoros barátságba került ezzel az isteni tortával. 

 

Torta alap:

 

120g mandula és törökmogyoró vegyesen (lehet csak mandula is. Vagy ha nem baj a glutén, akár keksz is)

70-75 g áztatott datolya

 

Krém:

 

180g natúr kesudió (legalább 4 órára, de lehetőleg 1 éjszakára vízbe áztatva)

1 doboz (400g) kókuszkrém

100-120g eritrit

1 citrom héja reszelve

1 kisebb-közepes citrom leve

vanília

100g kókuszolaj olvasztva

 

Tetejére:

 

½ csésze mirelit áfonya (vagy málna, eper)

2 ek. eritrit

1 ek. vaníliás pudingpor/kukoricakeményítő

 

0. lépés, hogy a kesudiót beáztatjuk, lehetőleg előző este.

 

Coming Soon
Total Votes : 61

 

Az alaphoz először a mandulát és mogyorót turmixgépben vagy aprítógépben megdaráljuk, majd hozzáturmixoljuk lé nélkül a magozott datolyát is. Ezt a masszát egy folpackkal bélelt 18 cm átmérőjű csatos tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk. Amíg a krém elkészül, betesszük a fagyasztóba.

 

A krémhez először az eritritet porrá őröljük, majd a krém többi hozzávalóját beletesszük a csészés turmixgépbe, és a legmagasabb fordulatszámon 1-2 perc alatt krémesre turmixoljuk.

 

Ráöntjük az alapra és fagyasztóba tesszük dermedni kb. 2 órára. Tálalás előtt 10 perccel elővesszük, hogy szeletelhető legyen.

 

A felengedett áfonyát egy tálkába átpaszírozzuk, hozzákeverjük a pudingport, eritritet, majd felforraljuk és besűrűsödésig főzzük. Félretesszük és néhány percig hagyjuk hűlni, majd a tortára öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.

Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

 

A Kati által készített isteni torta az Ételem.hu szakértői találkozóján.
Itt már hiányos állapotban – mire lefotóztuk volna, érthető módon lecsaptak rá a kollégák! 😀

 

Ha a szokásosnál is kevesebb időm van, akkor a felső áfonyás réteget kihagyom, és gyümölcsökkel vagy csokis agavé sziruppal díszítem, ahogy történt is az Ételem.hu szakértői találkozójára. 🙂 Óriási sikere volt! 

 

További édes finomságok Katitól – érdemes kipróbálni ezeket a stresszmentesítő, energetizáló recepteket is:

ROHANÁS KÖZBEN IS TÁPLÁLKOZHATUNK EGÉSZSÉGESEN – ÍME KÉT GYÜMÖLCSÖZŐ RECEPT!

 

Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Vissza
Korábbi Okos Magos termékeink blnce néven érhetők el!

Kapcsolódó cikkek